25.4.2010

Pelargonioiden huoltohetki


Ostin viime kesänä pelargonioita lasikuistillemme, sillä mielestäni vanhan talon lasikuistilla niitä kuuluu olla. Siinä ne kukkivat komeasti läpi kesän. Talomme lasierkkerissä tähän päivään asti talvehtineet pelargoniat saivat vihdoin uudet mullat ja isommat ruukut, samalla napsin pois tähän aikaan vuodesta liikaa energiaa vievät kukinnot.

Tämä operaatio olisi täytynyt suorittaa jo aika päiviä sitten, mutta en ole vain saanut aikaiseksi... Vaan nytpä sain! En ole mikään viherpeukalo, joten olen kovin ylpeä siitä että kukat ylipäätään ovat säilyneet hengissä kohta kokonaisen vuoden. Täytyy oikein taputtaa itseään päähän tästä saavutuksesta :)


Pistokkaita en arvannut pelargonioista lähteä klipsimään, sillä osa kukista oli jäänyt kovin pienikasvuisiksi johtuen viime syksyn kylmettymisestä. Tajusin ottaa kukat lasikuistilta sisätiloihin vähän liian myöhään ja pakkanen vei veronsa. Ehkä sitten ensi keväänä suoritan huoltotyöt oikeaan aikaan (helmi-maaliskuussa) ja leikkaan kukista pistokkaitakin, niin saan entistä enemmän kukkaenergiaa kuistille.

Siirsin kukat jo kuistille, jossa lämpötila on jatkuvasti korkeampi kuin ulkona, ja kuisti kylpee koko päivän paisteessa aurinkoisena päivänä. Täytyy kuitenkin seurailla vielä säätiedotuksia, sillä jos yöpakkasia tulee paljon, on varmasti viisaampaa ottaa kukat vielä sisätiloihin.

Erkkeri jäi nyt kovin autioksi, kun pelargoniat muuttivat kuistille. Mitähän siihen keksisi? Ei varmaan kannata kehitellä nyt remontin keskelle mitään kummempia virityksiä... :) Ja sitä paitsi kuistiasumuskin jää kukkasille väliaikaiseksi, sillä joutuvat siirtymään siitä remontin tieltä kunhan kesä lähestyy. Silloinhan ne voikin laittaa jo ulos. Kesää ja aurnkoisia päiviä odotellessa siis...

p.s. Anopille terveisiä, nyt se on vihdoin tehty! :)

2 kommenttia:

  1. Sun Blogi (Blogi isolla Beellä :)) on IHANA! Ja todella paljon olikin jo ehtinyt tapahtua, viime käynnistäni oli näköjään päässyt kulumaan noin 2 vkoa. Otin virkatun kukan ohjeen talteen, näytti lauantaina lapsukaisen hatussa niin södeltä. Jos vaikka saisin aikaiseksi yhdelle kavereiden tytölle sellaisen aikaiseksi tehdä. -Minna

    VastaaPoista
  2. Kiitti, hani! :) Mukavaa, että inspiroiduit virkkauskukkasesta, niiden teko on mustakin tosi kivvaa! Sopii muuten myös rintaneulaksi ja omaan pipoon. Vaikka toivottavasti pipokelejä ei enää pitkään kestä!

    VastaaPoista