17.4.2010

Suurremontin alku


Nyt se on sitten alkanut. Pitkään ja hartaasti suunniteltu suurremontti ja samalla remonttikaaoksen keskellä eläminen. Suururakan tavoitteena on kesän aikana eristää kuisti ja yläkertaan vievät rappuset sekä yläkerran aula, ja siten ottaa yläkerta makuuhuoneita myöten asumiskäyttöön. Samalla rakennetaan yläkertaan parveke sekä kuistin yhteyteen terassi. Eristykset ja ulkorakennustyöt saavat odottaa vielä ilmojen lämpenemistä, joten urakka aloitettiin alakerran olohuoneesta.

Olohuoneessa edessä on melkoinen purkamisoperaatio ennen kuin uusia pintoja päästään tekemään. Talossamme on 70-luvulla madalletut välikatot, joten ensimmäisenä aloimme purkamaan katon haltex-levyistä tehtyä panelointia. Tavoitteena on siis palauttaa näkyville vanha puukatto ja siten palauttaa tilojen alkuperäinen n. 3 metriin ulottuva huonekorkeus.

Ensimmäisenä levykaton alta näkyviin tulivat puuruoteet sekä niiden alla pilkottavat villat. Villakerroksen alta paljastuikin sitten jo onneksemme hyvässä kunnossa oleva valkoiseksi maalattu puukatto. Ja muhkeat reunalistat. Juuri sellaiset kuin vanhassa talossa pitääkin olla!


Olohuoneessamme on näkyvissä yksi hirsiseinä ja remontin tarkoituksena on ottaa näkyviin myös kaksi muuta hirsiseinää. Ikkunattomalle seinälle on tarkoitus laittaa tapettipinta. Harkinnassa on Pihlgren & Ritolan tapetit, joista pyörittelemme vielä muutamia vaihtoehtoja. Vaihtoehtoja on toistaiseksi tutkailtu vasta Tapettitehtaan nettisivujen kautta, seuraavaksi suunnataan katsomaan tapetteja livenä rautakauppaan.


Kuvassa näkyvä raidallisella tapetilla päällystetty väliseinä on tarkoitus purkaa ja laajentaa olohuone alkuperäiseen muotoonsa, läpi talon ulottuvaksi. Purettava seinä on pystytetty nykyiselle paikalleen 70-luvulla. Samalla saamme olohuoneeseen toisen ikkunan, joka lisää huoneen valoisuutta ja siten viihtyisyyttä.

Ja koska huonekorkeus remontin myötä nousee, hommataan olohuoneeseen lämmityskuluja tasaamaan pönttöuuni. Harmiksemme olohuoneesta on aikoinaan purettu siellä ollut tulisija. Tulisijan paikka paljastui katon purkamisen yhteydessä.


 Tästä jatketaan purkaen, katon jälkeen käydään seinien kimppuun. Uutta pintaa päästään tekemään siinä vaiheessa, kun olohuoneen väliseinän takaa paljastuvan laajennusosan muovilattiaa aletaan pinnoittamaan samanlaiseksi kuin olohuoneen muu lattia.

3 kommenttia:

 1. Huisaa - odotan todella, todella isolla mielenkiinnolla suururakan edistymistä. Talossa on niin paljon mahdollisuuksia ja teidän suunnitelmat kuulostaa hyviltä. Eli raportoipa ahkerasti edistysaskelista!

  VastaaPoista
 2. Huisaa ja hurjaa :) Miten sitä kaiken ehtiikin tehdä kesän aikana... Ja tervetuloa, Iisa, taas livenäkin tutkailemaan nurkkia!

  VastaaPoista
 3. Teillä on oikea ote remontissa -
  palauttaa alkuperäinen eikä piilottaa sitä :)

  VastaaPoista