19.4.2010

Ulkoilmassa

 Vahtikoira ja kevään ensimmäinen sinivuokko

Kevät on ihmisen parasta aikaa. Vaimitensenytmeni? Joka tapauksessa kevätaurinko hivelee silmää ja mieltä pitkän ja vaihteeksi vieläpä erityisen kylmän talven jälkeen.

Olen viime aikoina yrittänyt neidin päiväuniaikaan antaa pientä huolenpitoa myös meidän pihamaalle. Sulanut hanki on paljastanut kuivuneet lehdet, tippuneet oksat ja kaiken muun karuuden. Pieni lehtien haravointi ja kukkapenkkien rapsuttelu ei tosin tunnu muuttavan pihan karua yleisilmettä...

Pihamaamme kaivettiin viime syksynä kahdesta paikasta halki ja poikki viemäriputken asennuksen yhteydessä. Nyt muistona on kaksi mutaista vanaa ja kasa kiviä, joiden maisemoimiseksi emme aio tänäkään kesänä tehdä juuri mitään. Syy on suurremontissa ja siihen kuluvassa energiassa ja rahassa. Piha saa siis odottaa seuraavaan kesään ja tänä kesänä onkin hyvä tuumailla ja mittailla tulevaa pihasuunnitelmaa.


Kasa kiviä, josta joskus tulee (toivottavasti) kaunis "kivikukkapenkki" 

Pieni piha-apulainen ja Barbapapa-kuvioiset torkut :)

Etupihallamme on aikoinaan ollut istutuksia ja omenapuita, mutta ne ovat saaneet väistyä entisen talonomistajan työn takia. Kuorma-autot kun piti saada kääntymään etupihassa kätevästi. Nyt etupiha onkin iso "hiekka-aavikko", josta tarkoituksena on tehdä hieman viihtyisämpi ja vehreämpi. Nykyisessä tilassaan etupihan hyviä puolia on se, että pihaan parkkeeraa kätevästi ziljoona autoa - meiltä ei parkkitila lopu helpolla kesken!

Suurremonttiin kuuluvan terassin lisäksi ainoa etupihallemme tänä kesänä tehtävä muutostyö on hiekkalaatikon rakentaminen. Odotamme jo innolla neitokaisen kanssa uuden karhealla muumihiekkalelusetillä varustettuna  hiekkalaatikon avajaisia :)

Talvesta uupuneet kanervat saavat kohta väistyä kesäkukkien tieltä

Takapihaltamme löytyy kyllä paljon vehreyttä ja vihreyttä. Nurmikkoa, mäntyjä, kuusia, marjapensaita, koivuja ja pari omenapuutakin. Kävellessäni marjapensaiden ohitse, tuoksahti jo mukavasti viinimarjoille, sillä pienet lehden silmut levittivät hyvää tuoksua. Ja raparperitkin pilkistivät jo reippaasti mullan alta. Mukavata, kun tulee kesä!

Raparperipenkki


Niin ja pitihän kevätulkoiluihin tuunata toinenkin myssykkä pikkuneidille. Tässä otos velourmyssystä, johon virkkasin limenvihreän kukan nappikeskustalla. Toteutettu samaan tyyliin kuin edellinenkin tuunaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti