29.4.2010

Vappuvalmisteluja osa 2: Valkosuklaa-juustokakku `


 Tein ystävilleni vappuviemisinä valkosuklaa-juustokakun. Olen tehnyt samaisen kaakkusen lukuisia kertoja Tinan keittiössä -ohjelman reseptillä. Eräs nimeltä mainitsematon kotiäiti oli kuitenkin tällä kertaa unohtanut kauppalistansa kotiin ja ostoksista unohtui kakunpohjassa käytettävä mantelimassa... Niinpä mukailin tämän vappuisen juustokakun kahdesta eri ohjeesta ja tein kakkuun tällä kertaa murotaikinaisen pohjan.

Murotaikinapohja

125 g voita tai margariinia
1½dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää jauho- ja sokeriseos ja sekoita tasaiseksi nopeasti. Levitä takina piirakkavuokaan pohjalle sekä reunoille ja esipaista pohjaa 175 asteessa noin 10 minuuttia.


Valkosuklaa-juustotäyte

150 g valkosuklaata
300 g maustamatonta tuorejuustoa
 250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
3 munaa
1 sitruunan/limen mehu + raastettu kuori

Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Sillä aikaa, kun suklaa sulaa, vatkaa sokeri juusto keskenään. Tämän jälkeen lisää munat ja vatkaa seosta kreemiksi. Lisää myös maitorahka vatkaten joukkoon. Yhdistä sulanut suklaa ja kreemi sekä lisää joukkoon sitruunan/limen mehu sekä halutessasi myös raastettu kuori. Sekoita ensin pari lusikallista kreemiä suklaaseen, kaada sitten suklaa kreemin joukkoon. Lisää limetin mehu ja halutessasi raastettu kuori. Kaada esipaistettuun pohjaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 30-35 minuuttia.


Tällä ohjeella tulee melko kukkurallinen kakku, joten jos epäilee oman käden vakautta kannattaa lopputaikina kaataa vuokaan siten, että kakkunen on jo valmiiksi uuniritilällä. Itse annan kakun aina jäähtyä rauhassa uunissa, jolloin se ei "lässähdä" keskeltä, vaan pysyy tasaisen kuohkena. Ja uskotteko, että tämä herkku vie kielen mennessään! Kakun höysteeksi sopii vaikkapa marjamelba ja vapun kunniaksi kyytipojaksi lasillinen skumppaa. Kippis ja mums!

2 kommenttia:

  1. Jummi jammi! Nam nam! :P
    Takuusti kokeilen herkullisen näköistä valkosuklaa-juustokakkuasi. Heti ensi viikonloppuna voisin pyöräyttää ja yllättää äidin ja anopin viemällä äitienpäivänä lahjaksi lämpimäisiä. Kiitos herkullisesta ohjeesta ja tsemppiä remonttiin! :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kyllä lämpimästi. Nam! Tällä tuunatullakin ohjeella tuli oikein maistuvaa ja muut kakunmaistelijat kyselivät reseptin perään. Se on kokille aina suurin mahdollinen kehu, kun reseptiä kiinnostaa muitakin ;)

    VastaaPoista