29.4.2010

Vappuvalmisteluja osa 1: simatalkoot `

Vappuhattua myöten valmiina juhlaan :)

Tein tämä vappuna elämäni ensimmäistä kertaa simaa. Tosin tajusin laittaa siman tekeytymään vähän liian myöhään, joten meidän kotisimat taitavat olla parhaimmillaan vasta hieman vapun jälkeen. No, jatkuupa sitten juhlatunnelma pidempään :)

Tein siman Kotikokki.net-sivuilta löytämäni ohjeen mukaan ja annoin ohjeen mukaisesti valmistumisen vauhdittumiseksi siman olla huoneenlämmössä vähän pidempään, kun kerran maijamyöhäisenä lähdin simatalkoisiin. Nyt on simat pullotettuna jääkaapissa odottamassa korkkaustaan.


Tänä vuonna ostin myös testimielessä kaupan simaa yhden pullon. Yleensä kaupan simat saavat minun osaltani jäädä hyllyyn, sillä ei ole kotisiman voittanutta. Mutta Sinebrychoffin juhlasiman houkutti ostamaan pullon kiva, vähän retroileva ja pirteä ulkoasu. Teolliselle (= esanssiselle) kuitenkin maistui, joten yhden pullon litkimiseen jäi kaupan simojen testaaminen.


Tänä iltana meillä onkin sitten munkinpaistotalkoot ja lisäksi leivon juustokakun viemisiksi huomiseen juhlapaikkaamme. Odotamme jo neidin kanssa innolla mummin ja papan tänä iltana tuomaa vappuyllätystä: neidin elämän ensimmäistä folioista vappupalloa. Jännittävää... Hauskaa vappua jo vähän ennakkoon kaikille!

Päivitys:
Mummin ja papan vappupallo saapui ja se on _valtavan_ kokoinen prinsessalinna. Wau.

5 kommenttia:

 1. Onpa huikein ikinä näkemäni vappuhattu! Upea kerrassaan! t.Maarit

  VastaaPoista
 2. Heh, onhan tuo hauska. Toimii synttärihattunakin :) Ja on muuten från Ikea, ettei joku vaan luule että olisi moisen kyennyt itse väkertämään... ;)

  VastaaPoista
 3. Mä aattelinkin, et onko vappuhattu omaa käsialaa :)

  Ei oo kotisiman voittanutta. Mulla vaan kans jää aina viime tippaan, oli se sit rairuoho, sima tmv.. Jotenkin ei osaa varautua ikinä ajoissa. Ja ehkä meille on tehty vaan kaikki niin balmiiks, että aina löytyy hätävara..

  VastaaPoista
 4. Koskas muuten tytsy täyttää vuoden??

  VastaaPoista
 5. Kotisima ja viimetinka rocks! ;) Ensi vuonna vaan poistan simasitruunoista sen valkean osan, niin jää kitkeryys pois. Tämänvuotinen simasatsi oli aavistuksen kitkerää, mutta onneksi sentään juomakelpoista ja muuten ihan siman makuista :)

  1-vuotsisynttäreitä juhlitaan 23.5. Vuosi hurahtanut niin vauhdilla...

  VastaaPoista