13.5.2010

Laatikkohylly aka hylly laatikoista

 Tästä se ajatus lähti...

Kolusin viime kesänä meidän ulkorakennuksen sikaloineen, kuorma-autotalleineen ja viljasiiloineen lävitse ja tein sieltä muutamia kivoja löytöjä. Yksi tällainen aarre oli kasa vanhoja puulaatikoita. Niitä löytyi pitkin poikin ja olivat selvästi olleet eri käyttötarkoituksissa, mm. viljamittana ja työkalulaatikkoina.

Roudasin laatikot meidän kuistille muutamaksi viikoksi, josta ne etenivät hitaasti pesuhuoneeseen mäntysuopakylpyyn. Tarkoituksenani oli pesun jälkeen petsata laatikot saman sävyisiksi, mutta mieheni väsyi saamattomuuteeni ja ehti ensin. Petsauksen jälkeen laatikoista oli tarkoitus rakentaa hyllykkö purnukoille ja kipposille keittiön seinälle. Laatikot talvehtivat meidän keittiössämme, mutta hyllykköä niistä ei pitkän talven aikana saatu aikaiseksi...

Tänään hieman vajaa vuosi löydökseni jälkeen laatikot saavuttivat lopullisen käyttötarkoituksensa. Nyt on keittiön seinällä hylly, joka on kiero ja notkollaan vähän joka suuntaan. Laatikoiden epäkohtia ei lähdetty mitenkään tasoittamaan, vaan ne saivat pitää epätasaisen pintansa ja vanhat naulansa. Ja lopputuloksena on sopivasti vääristynyt, vanhannäköinen laatikkohylly.

... ja tällainen siitä lopulta tuli


Yksi laatikkobongauksista ja ilmeisesti se kaikista vanhin laatikko on palvellut lopullisessa käyttötarkoituksessaan jo pitkään. Sen otimme jo viime kesänä keittiöön polttopuulaatikoksi. Eikä pintaan koskettu mitenkään, vaan laatikko saa olla rähjäinen oma itsensä. Kyljestä löytyy kaiverrettuna merkintä 50 Litr sekä vuosiluku 1889. Vanha kuin mikä.

1 kommentti: