31.5.2010

Olkkarin uusi ilme


Olohuone koki toissa viikolla melkoisen muodonmuutoksen. Hommaa on vielä paljonkin, mutta nyt kuluneena viikonloppuna työmaalla lomailtiin. Tosin remppaan liittyvää hommaa oli tiedossa muualla, sillä kotiimme muuttavat pönttöuunit odottivat purkajaansa muissa osoitteissa. Nyt on pihassa kaksi pönttöuunin runkoa.

Omasta mielestäni parasta remontoidussa olohuoneessa on valoisuus, kaadetun seinän sekä madalletun välikaton takaa saatu avaruus sekä Pihgren & Ritolan tapetin tuoma "ennenvanhaan" -henki. Vielä kun saadaan syksyn saapuessa pönttöuuni paikalleen, niin sitten vasta onkin näiden hirsien sisällä sitä vanhan talon tunnelmaa!

Ja vaikka remppahommat ja siten myös sisustushommat ovatkin vielä pahasti kesken, seuraa tässä pieni kurkistus olohuoneen tunnelmiin.


Vanhat ikkunat löytyivät ulkorakennuksesta. Keraaminen merenneito Paula Blåfieldin käsialaa. Taustalla oleva tiiliseinä on pönttöuunin paikka.

 Flower power

Pariovet ja vuosien takainen kirppislöytö, punainen lipasto. Seinälle ripustusta lipaston päällä odottava taulu on Pälvi Hannin grafiikkaa.

Väliaikainen rautasohva toimittaa toistaiseksi sohvan virkaa. Ilmettä vaihdellaan helposti tekstiileillä. Pariovi komeilee vielä ilman reunalistoja. 

Toinen väliaikainen sohva vahtikoiran torkkupaikkana

Vanhan (mutta toimivan :)) putkiradion päällä olohuonetta silmällä pitää vahtikoiran miniatyyri

3 kommenttia:

 1. Wautsi, hienolta nayttaa! :)
  Toi rautasohva on ihana, miksi vain valiaikainen? :O

  VastaaPoista
 2. Kiitos! :)

  Rautasohva siirtyy palvelukseen yläkerran aulaan, jonne tulee "kakkosolkkari". Kunhan remontti siellä päässä etenee... Olohuoneeseen tulee kaksi samanlaista soffaa. Eli kokonaan ei luovuta :)

  VastaaPoista
 3. Mitkä ihanat tapettivalinnat talossanne on! Sisustus on kyllä juuri minun makuuni. Eksyin sattumalta blogiisi, koska haaveilen juuri tuosta Pro Finlandia-tapetista vessaan valkoisen hirsiseinän kaveriksi. Kaunis se kyllä on!

  VastaaPoista