20.5.2010

Olohuoneremppaa, olohuoneremppaa, olohuoneremppaa...


Kotikolossa on nyt paiskittu olohuoneremppaa lähes yötä päivää... Mieheni on melkoinen remonttityömyyrä, itse autan minkä lapsenhoidolta pystyn ja suurena apuna ovat olleet myös anoppi ja appiukko.

Sunnuntaina on tärkeä juhlapäivä, jolloin tyttären kakkuun sytytetään ensimmäinen kynttilä. Tavoitteena on istuskella juhlavieraiden kanssa uudistetussa olohuoneessa, ja siksi remontin suhteen on tiukahko aikataulu.

Olohuoneen purkutöiden jälkeen tapetoitavat hirsiseinät levytettiin hengittävillä huokolevyillä, jotka täytyi vielä tasoittaa ja maalata ennen tapetointia. Talovanhus tarjosi matkan varrella mukavia haasteita vinoine seinineen ja kattoineen. Vaikka vinous remontoidessa aiheuttaakin välillä hieman ylimääräistä päänraapimista, niin pieni "vinksin vonksin" -meininki kuuluu vanhan talon tunnelmaan. Nyt ollaan edetty siihen vaiheeseen, että ensimmäiset vuodat tapettia on saatu seinälle. Jihuu!

Tapettivalintamme osui nappiin ja Tapettitehtaan Pro Finlandia näyttää upealta meidän olkkarin seinällä. Tapettia on mielenkiintoista katsella, sillä sen kuvio muuttuu silmissä riippuen siitä, mihin kohtaan tapettia katseensa kohdistaa. Kyllä tätä kelpaa tuijotella!

Seuraa tapetille pitävät kaksi hirsiseinää, joista toinen on käsitelty valkoisella läpikuultavalla puuvahalla. Toinen seinä on nyt toistaiseksi ihan itsensä eli hirren värinen, ja pohdimme myöhemmin jätetäänkö se niin vai käsitelläänkö myös puuvahalla. Kumpikin seinä sopii hyvin tapetin väreihin.


Vielä olisi tarkoitus ennen sunnuntaita jatkaa lattiaa puretun väliseinän myötä laajentuneeseen olohuoneen nurkkaukseen, laittaa pariovet karmeineen paikoilleen, naputella jalka- ja kattolistoja ja ja ja... Huomenna tulee sähkömies ja asentaa vanhantyyliset Renova-pistorasiat ja -katkaisimet. Taas edetään harppauksella kohti maalia :)

5 kommenttia:

 1. Näyttää hienolta! Onnittelut ensimmäistä vuottaan juhlivalle!

  T:Nuorien #9

  VastaaPoista
 2. Aurinkoiset 1 vee-synttärionnittelut ihanaiselle tyttärellesi täältä etelästä! <3

  VastaaPoista
 3. Pieni neiti kiittää onnitteluista :)

  VastaaPoista
 4. Hyvä valinta pistorasioiksi ja kytkimiksi! ;) ;)
  -Henna-

  VastaaPoista
 5. No, mä aattelinkin, että Henna voisi tykätä näistä ;) Taitaa olla sulle tutunnäköiset...

  VastaaPoista