23.6.2010

Sorkkarautahommia


Ryskettä ja rytinää. Pauketta ja pamahduksia. Sahausta ja narahduksia. Lautakasoja sojottavine nauloineen, puusilppua ja purua. Terveisiä remonttikaaoksesta.

Yläkerran saattaminen asumiskuntoon on edennyt siihen vaiheeseen, että vanhojen pintamateriaalien purku on alkanut ja sorkkarauta on viuhunut. Purkutyötä on takana kolme tehokasta päivää ja hommaa purkamisessa riittää, ennen kuin päästään eristämään, saati sitten miettimään pintamateriaaleja. Eristettävänä on siis yläkertaan vievä rappukäytävä, alempi aula (ns. kesähuone), kuisti sekä ylempi aula katon osalta.

Purkutyön ohessa sähkömies on käynyt taas vetelemässä lisää piuhoja, lasimies kävi ottamassa mitat yläkerran parvekkeen ovesta sekä ikkunasta, ja saatiinpa pientä jobinpostia nuohoojalta hormitarkastuksen yhteydessä.

Alkuperäisenä ajatuksena oli muurauttaa ainoastaan uudistetun olohuoneen pönttöuuni paikoilleen, mutta hormi onkin kytköksissä viereisen huoneen hormiin. Joten viereisen huoneen pönttöuuni täytyy muurauttaa samaan syssyyn, mikä tarkoittaa sitä, että kys. huoneen remontin aikataulu aikaistuu reippaasti aiotusta. Huh huh...

Tässä pieni kuvakavalkadi remontin ytimestä.


Rappukäytävä ennen remontin alkua. Puupanelointi nro 1.

Rappukäytävä remontin edetessä. Ensimmäisen paneloinnin alta paljastunut puupanelointi nro 2.

Lopulta tuli hirsiseinääkin vastaan.

Ja vielä pintaa syvemmälle.


Turve-eristettä

Alivuokralaiset

2 kommenttia:

  1. Onko jossain olemassa kuvaa valmiista portaikosta? Mä tykkäsin tosta "sormipaneelista". Ois jäänyt eristykset laittamatta kun en olisi raskinut sitä ottaa pois. :)

    VastaaPoista
  2. Heips Nasba! Eipä ole vielä kuvaa valmiista portaikosta... Portaikko on tällä hetken kesken ja panelointia/levytystä odottelemassa. Juu, tuo paneeli meitä harmitti kanssa, mutta onneksi sitä saatiin säästettyä yläkerran aulasta ja kuistilta :)

    VastaaPoista