30.7.2010

RemppakuulumisiaRempan parissa on paiskittu menemään jokaikinen päivä helteistä huolimatta. Nyt kun ilmat ovat mitä parhaat, on tehty lähinnä ulkohommia ja jätetty sitten sisätiloissa tehtäviä remontteja syssymmälle.

Talomme kuistin ja yläkerran kesähuoneen sekä yläaulan eristäminen alkoi purkuhommilla. Parasta aikaa työn alla on kuistin alapohjan eristäminen, jonka jälkeen päästään laittamaan kuistin seiniä taas umpeen. Nyt meillä on välillä ollut melkoinen "tuuletus" kuistilla, seiniä puuttuu ja sitä rataa... Jotain aivan uuttakin on taloon asennettu, meinaan upouusi ovi.

Kuistin avoimet seinät


Paljon jouduttiin vanhaa purkamaan eristämisen vuoksi, mutta onneksi sentään osa vanhasta puupaneloinnista saatiin säästettyä kuistilla. 

Kuistilta revittiin pois siihen joskus 70-luvulla asennettu muovimatto ja harmistukseksi maton ja puulattian väliin oli laitettu laastia tasoittamaan puulattiaa. Nähtäväksi jää, saadaanko laasti jollain keinoin pois ja vanha puulattia käyttöön vai onko viisaampaa asentaa uusi lattia. No, näiltä yllätyksiltä ei voi välttyä.

Laastia löytyy...

Parasta aikaa pihassa kuivuvat oven päälle rakennettavan parvekkeen sekä terassin betonianturat. Kun näitä aurinkoisia kelejä tosiaan vielä riittää, pääsemme toivottavasti piakkoin rakentamaan terassia ja parvekkeen runkoa sekä nakuttelemaan kuistin ulkoverhoilua takaisin paikoilleen ennen kuin syksyn sateet haittaavat ulkohommia.


Ja sitten syksymmällä on sitten tiedossa sisähommia. Yläkertaan tilauksessa olisi kaksi oleskeluhuonetta ja kaksi makuuhuonetta... Huh, urakkaa. No, elämäntapahan tämä on, vanhassa talossa kun kerran asutaan :)

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Laasti lähtee sitkeästi jynssäämällä. Suosittelen. Lopputulos maalattuna on sen arvoinen. Tuikku

    VastaaPoista
  2. Kiitti kannustuksesta! Vanha lattian palauttaminen käyttöön on haaveissa, joten laastin kimppuun käydään siis sitkeydellä!

    VastaaPoista