3.8.2010

Jotain punaista


Vuodenaikaan sopiva herkku on vispipuuro punaherukoista. Tein vispipuuron ihan sen perinteisen mannaryynipurkin ohjeen mukaan. Eli 1 litra vettä kiehuvaksi, sekaan 1,5 dl mannaryynejä sekä n. 4 dl marjoja, sokeria laitoin hiukan vähemmän, vajaa 1 dl, sillä punaherukka on puolukkaa makeampi marja. Keitetään n. 5 min, annetaan jäähtyä, jonka jälkeen vatkataan kuohkeaksi.

Perinteisestä puolukkapuurosta viritetty versio maistui meidän perheelle. Nam. Voisi kokeilla myös karviaisista, joita meidän marjapuskat pursuavat tänäkin kesänä.


Päivän punaista väriteemaa jatkettiin hipsimällä ulkosalla punaisissa kengissä ja keräämällä kiviä punaiseen ämpäriin. Voiko tärkeämpää touhua enää olla? :)
Eilinen kirppislöytökin kirkuu punaisena. Löysin pikkuprinsessan leikkeihin puisen nukenkehdon. Äidin oli pakko kaivaa kesätelakalla ollut ompelukone esille ja ommella yömyöhäisellä kehtoon petivaatteet. On sitten Myyn mukavampi ottaa kehdossa päivätorkkuja :)

Päivätorkuista tulikin mieleeni, että eilen bongasin erään äidin pitämän tyttövauvansa päiväuniin keskittyneen blogin. Ihastuttavaan päiväunitaiteeseen voitte tutustua Mila's Daydreams -blogissa.


4 kommenttia:

 1. Meilläkin on ylimmät oksat jo kypsyneet. Aika lailla sopivasti on marjapensaita pihassa. Karviaisia meillä ei ole kuin yksi, vaikka ne olisi kyllä valtaisan hyviä.

  VastaaPoista
 2. Sielläkin päästään poimimaan siis. Hyvä hyvä! :)

  Meidän täytyisi jo kiireen vilkkaa poimia, alkavat pian olla jo ylikypsiä. Mutta en aio stressata mehunkeitosta ja pakastamisista, tehdään se, mihin pystytään näissä olosuhteissa. Remppa vie pääasiallisen huomion ja hommaa siis riittää... :)

  VastaaPoista
 3. Mä laitoin kanssa elämäni ekat vispipuurot juuri porisemaan. Täältä sainkin inspiraation :) Meillä on pieni vuokrapalsta tuossa ihan lähellä ja on ihanaa, kun pääsee sieltä poimimaan viinimarjat ja vatut ja vähän jopa mansikoita. Teillä onkin varmaan marjapuskia vaikka millä mitalla! (Oon pitkästä aikaa täällä, kun mulla ei selaimessa jostain syystä näy bloggerin kuvat ja oon yrittänyt ratkoa sitä ongelma.. Täällä kun on niin ihania kuvia myös!)

  VastaaPoista
 4. Vuokrapalsta kuulostaa mahtikselta, kiva että siellä cityelämässäkin päästään nauttimaan tuoreista marjoista :) Ja kiva, kun oot taas saanut bloggerin pelittämään!

  VastaaPoista