8.8.2010

Pinnan alta


Remontin myötä yläkertamme vinttikomerot tyhjennettiin kokonaan. Yksi vinttikomeron löydöksistä oli harmaa, kontaktimuovin peitossa ollut lasten pöytä, joka ei näyttänyt kovin edustavalta. Mutta potentiaalia pöydässä oli, kunhan sitä hieman ehostaisi.

Pöydän toiselle sivulle oli laitettu koko pöydän levyinen kontaktimuovitus, jonka riivin ensitöikseni pois. Vuosikausia pöytään imeytyneenä kontaktimuovi oli arvatenkin jättänyt jälkeensä inhottavan tahmapinnan, joka ei lähtenyt pesemällä millään pois.

Niinpä päätin kokeilla hioa pintaa pois. Hiomisen yhteydessä maalipinnan alta paljastui yllätyksekseni pikkuhiljaa kukkakuvio. Sain pöydän kummankin sivun kukkakuvion hiottua näkyviin, mutta vuosien saatossa pientä vauriota on kuvio kärsinyt. Mutta sehän kuuluu vain asiaan, vanhasta huonekalusta kun on kyse.

Pöytälevyn sisäpinnan kirjoituksista päätellen, on pöytä ollut käytössä samoilla leikkijöillä kuin joutsenkeinukin. Niinpä on pöydällä ikää noin 60 vuotta.

Piristävä löytö. Ja vaikka manasin sitä kontaktimuovia ja tahmapintaa, niin muovitus olikin lopulta ihan hyvä juttu. Ilman tahmaa ei olisi tullut kurkistettua pinnan alle.


Päivitys
Nyt on sitten pöytä testattu piirustuspöytänä ja hyvin täytti tehtävänsä. Värikästä taideteosta työstettiin yhteispelillä, kieli keskellä suuta.1 kommentti:

  1. Näyttää niin hyvältä tuossa postauksen toisessa kuvassa!!

    VastaaPoista