2.9.2010

Purettu, revitty, riivitty, raavittu...


... meidän ruokahuonetta ja työhuonetta siis. Katosta purettiin näkyvissä ollut Halltex-katto, sen alta löytyneet puuruoteet sekä niiden alta löytyneet lasivillat.

Olohuonerempassa tässä vaiheessa päästiin käsiksi puukattoon, mutta näiden huoneiden katto olikin yllätykseksemme levytetty vielä jossain vaiheessa kertaalleen. Tämän levytyksen alta sitten paljastui vihdoin ihana valkoinen puukatto. Erittäin hyväkuntoinen vieläpä. Jee!

Halltex-katon ja lasivillojen alta löytynyt levytetty katto

Ja vihdoin puukatto!

Seinien lastulevytyksiä on myös alettu purkamaan. Ensimmäisenä tavoitteena oli saada näkyviin tuleva pönttöuunin paikka. Ruokahuoneessamme on siis joskus muinoin ollut pönttöuuni, mutta se on jossakin vaiheessa talomme historiaa purettu. Sama kohtalo on ollut olohuoneen pönttöuunilla. Nyt me sitten muurautamme kerran puretut uunit takaisin paikoilleen. Jep, elämä on. 

 Muurin paikka

Hirvittävä hävityksen kauhistus on valloillaan ja joka paikka on riivitty ja raavittu. Viikonloppuna taas ystävät armaat ja sukulaiset rakkaat tulevat avittamaan talkooporukalla, jotta saamme pikkuisen vauhditettua remppaa eteenpäin.

Tässä taas pieni kuvakavalkadi omasta suosikkiaiheestani, purkamisen yhteydessä paljastuneista tapettikerroksista.
 
Vanhaa ruusu-murattitapettia

Vanhoja tapettikerroksia

Ja lisää kerroksia

Se kaikista vanhin, tapettikerroksien pohjimmaisena ollut tapetti

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa, että talkoolaisia riittää! Upeita tapetteja on talostanne löytynyt! Oli kiehtovaa purkaa tapettikerroksia ja löytää aina uusia aarteita. Silti se homma oli jotenkin ristiriitaista ja tuli sääli häviäviä seinien kaunottaria. Me otettiin sitten kaikkia talteen ja tehtiin niistä taulu.

    VastaaPoista
  2. Samat ristiriitaiset fiilikset vanhoja tapetteja repiessä on ollut täälläkin ja muistot on otettu talteen myös. Tuo taulu on muuten TOSI hyvä idea, sitenhän niitä kaunokaisia pystyy ihailemaan jatkuvasti :)

    VastaaPoista