10.10.2010

Maistiaisia

Päivitys: Sain mieheltäni palautetta siitä, että olin lisännyt blogiini kuvan tästä " listojen kannalta surkeimmasta mahdollisesta nurkasta". Häntä siis häiritsee tuo kolo listojen liitoksessa ja meinaa tehdä sille jotain. En jaksa pingottaa näistä kauneusvirheistä, sillä ymmärrän, että listojen asennus vanhassa talossa on haasteellista, kun mikään seinä tai nurkka ei ole suora :)

Remppahuiskiminen, töissäkäyminen sekä lapsiperhearjen pyörittäminen ovat "häirinneet" nyt kovasti blogin päivittämistä. Nytkin aikaa on minimaalisesti ja alakerran rempan osalta on viimeistely sekä kalustaminen pahasti vaiheessa, joten seuraa vain pieni maistiainen aikaansaannoksista. Lupaan kuitenkin palata asiaan yksityiskohtaisemmin kuvin ja kuvauksin piakkoin, sillä asiaa on PALJON :)

Alkuun pikakertausta jo tapahtuneesta alakerran remontin osalta... Vanha Halltex-katto on purettu, ja siten kattokorkeus palautettu takaisin vanhaan korkeuteensa, noin kolmeen metriin. Muureja on valmisteltu ruokahuoneeseen ja olohuoneeseen tulevia pönttöuuneja varten. Seinistä on purettu 70-luvun levytykset, osassa nyt hirsi näkyvissä ja osassa huokolevyt sekä paperitapetti. Vanha puupaneelikatto on maalattu ja vanhat kattolistat vaihdettu uusiin.Vanhoja kattolistoja ei ollut enää järkevää pelastaa, sillä osa oli jo rikkinäisiä.

Tapetiksi valitsimme Pihlgren & Ritolan Lumme-tapetin. Yksi pitkä seinä on tapetoitu beigen värisellä Lumpeella ja yksi lyhyt seinä vaalean roosan värisellä Lumpeella. Halusimme alakertaan vaalean tapetin vaihteluksi entiselle kovin värikylläiselle maailmalle. Väriä ja ilmettä voidaan sitten vaihdella tekstiileillä ja muulla kalustuksella. Lisäksi Lumme sointuu hyvin väreiltään ja kuvioiltaan olohuoneen Pro Finlandiaan,  olohuone ja ruokahuone kun ovat kytköksissä toisiinsa ison oviaukon kautta.

Roosa Lumme


Beige Lumme

Yläkerran rempassakin on tapahtunut melkoisesti. Kuistin, rappusten sekä yläkerran aulan lämpöeristysprojektissa täytyi vanhat, yksinkertaiset ikkunalasit vaihtaa tuplalaseihin sekä yläkertaan rakennettu parveke kaipasi ovea.

Tilasimme oven ja ikkunat jo alkukesästä, ja sovitusta toimitusajankohdasta 9,5 viikon (!!!) viivästyksen jälkeen ikkunat sekä yläkerran parvekkeen ovi asennettiin vihdoin paikoilleen alkuviikosta.

Vaihdoimme kuistin laseihin saman ruutujaon kuin on koko talon muissa ikkunoissakn. Kuistin uusissa laseissa on nyt ikkunan yläosassa kahdeksan pientä ruutua. Odotus oli pitkä, mutta lopputulos loistava. Jes!

P.S. Tuon yhdessä kuvassa vilahtaneen mahtailevan kokoisen, vihreällä varjostimella varustetun jalkalampun bongasin kirppikseltä eilen. En voinut vastustaa "ruman" vihreää lampunvarjostinta ja lampunjalan nähtyäni olin lopullisesti myyty. Lamppu seisoo tukevasti tassuillaan. Rrrrräyh! ;)

4 kommenttia:

 1. Tapetit nayttaa kylla ihanilta! Ja tuo toiseksi viimeinen kuva on niin namskis!

  Lampunvarjostin ei varmaan koskaan muuttaisi meille, mutta teidan kotiin se sopii kuin nakutettu!

  VastaaPoista
 2. Kauniit, harmoniset tapetit olet valinnut!Ihana!
  Mistä tilasitte ikkunat? Saitteko valmiiksi maalattuina? Meillä oli niin valtaisa urakka maalauksessa, kun puusepän pensselimaalaus olisi maksanut maltaita..

  VastaaPoista
 3. Oi, kiitos teille tapettikehuista :) Tykkään toki itsekin ja on kyllä niiiin erilainen kuin edeltäjänsä.

  Ikkunat tuli valmiiksi asennettuina Skaalalta. Meidän aikatauluihin ja budjettiin sopivia puuseppätyöstettyjä vanhantyylisiä ikkunoita ei löytynyt (tosin tällä aikataulun paukkumisella olisi voinutkin aikataulullisesti onnistua...). Haaveissa oli myös löytää toiset ruudut vanhojen jatkeiksi, mutta osoittautui mahdottomaksi... Vähän kyllä "itkin verta", kun jouduin luopumaan kuistin "pullonpohjalaseista". Mutta uhrauksen tuloksena on lämpöeristetty kuisti :)

  Onneksi muuten koko talossa on kuitenkin alkuperäiset vanhat, ja vieläpä erittäin hyväkuntoiset, ikkunat, joista voi sitten tiirailla maailmaa vähän vääristyneenä. Ja niitä ikkunoita vaalitaan _hartaasti_! Uusiin ei vaihdeta. Nih.

  Ikkunamyyjät toki zoomailivat rahasäkit silmissään koko talon ikkunoita kauppojen toivossa, mutta tähän tokaisin, että näpit irti! ;)

  VastaaPoista
 4. On kauniit tapetit! Ihan talon henkiset. Ja aivan mahtavia editysaskelia, juhuu!

  VastaaPoista