17.10.2010

Liiba-laaba valaisimista

 Tuorein kirppislöytö, vanha lampunvarjostin. 

 Sarjassamme Poppelinan himoitsemat: värikäs Rie Elise Larsenin varjostin ja lampunjalka. Tahtoo!
Kuva: Rie Elise Larsen, http://www.rieeliselarsen.dk/

Pläräilin tänään lävitse sisustuslehtiä, joissa yhdessä oli sivukaupalla valaisimia. Arvuuttelin mieheltäni yhdeltä aukeamalta, että mikä valaisin hänen mielestään on kallein ja mikä halvin. Valaisinten hinnat haarukoituivat välille 5,95 € - 599 €. Mieheni osasi lähes järjestäin bongata sen kalleimman. Harjaantunut silmä, vaikkei meillä kotona juuri design-valaisimia harrastetakaan ;) Mutta rehellisesti sanoen, välillä oli vaikea käsittää, että miksi joku valaisin maksaa pari kymppiä ja toisesta samankaltaisesta pyydetään lähes 600 euroa. Huh.

Lehdestä mieleeni jäi yksi design-valaisin (taisi olla merkiltään Outo...?), jonka kopion olen kotosalla puuhastellut kirppikseltä löydetystä varjostimen rungosta sekä värikkäästä lampunjohdosta. Tätä askarrellessani en tosin tiennyt tekeväni designia :) Omani kustansi lamppuineen päivineen noin 10 euroa ja design-versiosta pyydettiin 80 euroa. Toinen huh.

Design-valoa by Poppelina.

Tuon hintaryöpytyksen jälkeen on todettava, että tykkään kyllä oikeasti designista ja maailma on pullollaan mahtavaa design-valoa. Suosikkeihini kuuluvat mm. Block, Tuplakupla sekä Lokki. Nämä vaan eivät välttämättä tyyliltään ole ihan meidän talon hengen mukaisia.

Itselleni uutta designia oli monessa tuoreessa sisustuslehdessä esitelty Myy-valaisin. Niin nerokas idea ja hauska toteutus! Tämän lampun nähdessään 6-vuotias sisarentyttäreni tuumasi, että miksi Pikku Myyltä puuttuu puolet päästä. Asian ytimessä :)

Myy-valaisin by Norway Says. Kuva: Finnish Design Shop

Olen tässä pähkäillyt itse tehdyn lampunvarjostimen perään... Nurkkiin on ajautunut muutama kappale valmiita varjostimen runkoja, jotka kaipaavat tuunausta. Eräs suunnitelma on hahmottumassa, mutta haluan testata sen ennen kuin kerron enempää :)

Toinen ajatukseni oli virkata lampunvarjostin. Kotoa löysinkin yhden virkatun korin, josta olisi lähes sellaisenaan saanut valmiin varjostimen. Mutta en tuota koria luultavastikaan uhraa lampputarkoituksiin, vaan laitan varjostimen virkkauksen "to do" -listalle.

Lampunvarjostin?

Lampunvarjostimen luurankoja

Seuraavan kerran, kun kaipaan lisää valoa, aion hankkia tanskalaista designia. Haavelistalla on Lisbeth Dahlin suloinen pöytälamppu sekä Rie Elise Larsenin värikkäät varjostimet (edes yksi!). Nämä ovat sellaista designia, joka kolahtaa minuun, eikä kirpaise liikaa rahapussissakaan. 

Kuva: Lisbeth Dahl, http://www.lisbethdahl.dk/

Rie Elise Larsenin herkullisia varjostimia sekä tekstiilipintaisia lampunjohtoja

Rie Elise Larsenin värikäs lampunjalka sekä varjostin. Kuva: Rie Elise Larsen, http://www.rieeliselarsen.dk/

2 kommenttia:

  1. Tuo Lisbeth Dahl:in lamppu on h.i.e.n.o.

    Mutta joku toinen vari mulle :)

    VastaaPoista
  2. No onhan se ihku :) Hempeiden pastellisävyjen lisäksi löytyy myös valkoisena ja mustana. Voisin ottaa kaikki.

    VastaaPoista