24.10.2010

Vaniljariisi ja muita touhuja


Muistipelillä leikkimistä

Meillä pidellään  sairastupaa. Pieni neiti nuhanenä kuumeilee, mutta on silti uskomattoman reipas ja energinen. Itse olisin tuossa kuumetilassa hourimassa sängyn pohjalla, mutta lapsilta löytyy uskomattomasti sisua ja virtaa.

Tänä viikonloppuna piti tehdä ulkohommia, siirrellä mööpeleitä remonttiasemista takaisin oikeille paikoilleen, maalata sitä sun tätä ja käsitöistäkin haaveilin... Suunnitelmat menivät kuitenkin uusiksi ja päivä on otettu levon ja leikkimisen kannalta. Ulkoilun sijaan seurasimme ikkunasta isännän ja setämiehen touhuja, kun mieskaksikko asensi kuistin ja parvekkeen ikkunoihin ikkunapellit ja smyygilaudat.

Kisakatsomo tarjoiluiden kera. Maissinaksuja mutustellessa seuraillaan ulkopuuhia.

Sunnuntain parasta antia oli vaniljariisi. Päätin kokeilla sunnuntain kunniaksi jotain uutta jälkkäriä. Vaniljariisi on superyksinkertainen valmistaa. Keitin vain ensin riisipuuron, johon lisäsin vatkattua kuohukermaa ja vaniljasokeria. Että oli hyvää! Tätä tehdään toistekin ja joukkoon voisi sotkea marjoja tai hedelmiä. Mums.

2 kommenttia:

 1. Kokeile herkkuun appelsiinin paloja. Nam! Meidän perheen joulutraditio on tehdä sitä joulupuuron lopusta. ;) Kynttilöillä tunnelmoimme mekin vuoden ympäri. Tunnelma ennen kaikkea! Leppoisaa joulun ajan odotusta. Valmistelu ja odotus on parasta, tässäkin asiassa. Lämmittävin terveisin Tuikku

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa hyvältä, täytyypä siis testata :)

  Oon samaa mieltä, että joulun odotus ja valmistelupuuhat tekevät joulun. Lahjojen hankinta ja tekeminen (aloitetaan hyvissä ajoin, mutta silti aina jää jotain viime tinkaan...). Joulukortit. Ruokien ja herkkujen miettiminen sekä valmistaminen. Joulusisustus ja koristelu.

  Oo, tässähän pääsee jo ihan joulufiiliksiin ;) Tulisipa joulu pian edes vähän lähemmäksi, niin saisi viritellä jouluvalot ulos ja ikkunoihin!

  Joulun ajan odotusta sinne myös, Tuikku!

  VastaaPoista