6.12.2010

Huonekalukaruselli ja tulta takassa

Meillä siirrellään jatkuvasti huonekaluja pois remontin tieltä tai sitten niitä siirrellään ihan vaan huvikseen ja vaihtelun vuoksi. Nyt on ilmassa sekä remonttia että huvia, joten taas viuhahti karuselli pyörimään.

Mieheni virittelee alakertaan jalkalistoja ja sen homman tiellä ovat KAIKKI huonekalut. No, osa siirreltiin vain väliaikaisesti pois tieltä ja osa sen vaihtelun vuoksi uusiin asemiin.

Keittiöön on joutunut evakkoon sekalainen seurakunta lipastokaapistoja. Ihan sulassa sovussa siellä seinään nojailevat...


Pelkissä mööpelikarusellitunnelmissa ei olla tätä päivää vietetty. Itsenäisyyspäivään kuuluvat tietyt traditiot, esimerkiksi linnanjuhlien seuraaminen ja vihreät kuulat.

Lisäksi teimme tästä itsenäisyyspäivästä ikimuistoisen omalla tavallamme, kun virittelimme ruokahuoneen pönttöuuniin tulen. Olo- ja ruokahuoneen uunien on pitänyt antaa kuivua noin 6 viikkoa muurauksen jälkeen, ja nytkään emme vielä polttaneet kuin risuja ja keppejä. Hienosti paloi ja piippu veti erinomaisesti! Eipä ole ruokahuoneessamme ollut tulta sitten 60-luvun, joilloin alkuperäiset uunit purettiin pois.

Pöntöissä viritellään nyt muutaman kerran tulta ja sen jälkeen ne vielä maalataan. Nyt uunien pinnat ovat kirjavat valko-harmaasekamelskat. Uunien kuoret ovat siis kierrätettyjä muista kohteista, joista uunit ovat joutuneet purkutuomion alle. Pönttöuunien osia on haalittu naapurista, lähikylältä ja sukulaisten nurkista. Miksi ostaa uutta, kun vanhaakin voi kierrättää. Ja näissä vanhoissa uuneissa on kyllä jotain aivan spesiaalia tunnelmaa ja taikaa :)

2 kommenttia:

  1. Kiitos kovasti tunnustuksesta! Oli ensimmäinen blogitunnustus mulle ikinä :) Wau, olen immarreltu.

    VastaaPoista