16.1.2011

Sunnuntaisin...


... meillä on viime aikoina otettu kovin rennosti. Niin rennosti, ettei remppakaan etene. No, nyt vietetään "pidennettyä joululomaa" rempasta, kun ennen joulua otettiin uuvuttava pyrähdys, jotta saatiin nurkat edes jonkinmoiseen edustuskuntoon.

Tänä sunnuntaina pötköttelin sohvalla migreenikoomassa noin kolmeen asti. Lämmitetty kaurapussi päässä auttoi kummasti.

Sohvassa kaikkien kivointa, on että se on uusi! Haettiin piiiitkän harkinnan jälkeen Ikeasta ennen joulua Ektorp-sohva. Vähän arvelutti ostaa soffaa Ikeasta, mutta kun en kerran ole kuullut kyseisestä sohvasta kuin positiivista, niin sellainen sitten halpaan hintaan kotiin roudattiin.

Taustatiedoksi kerrottakoon, että edellinen hintavahko sohva osoittautui täydeksi sudeksi ja epäkelvoksi valinnaksi eläinperheeseen. Toivotaan nyt, että Ektorp pysyy meidän perheen vauhdikkaassa ja kissan/koirankarvaisessa menossa mukana. Ostopäätökseen johdattivat kaunis muoto, edullinen hinta sekä pisteenä ii:n päälle se, että päälliset voi irroittaa pestäväksi. Jee. Jos tämä kaveri palvelee meitä hyvin, muuttanee sen seuraksi jossain vaiheessa toinenkin mokoma.

Tällainen Ektorppi meille muutti. Kuva: Ikea, www.ikea.fi

Sohvasivuraiteilta takaisin sunnuntaielämään... Kun migreenikoomaltani iltapäivästä kykenin, niin virittäydyinkin sitten totaaliselle emäntämoodille. Tein pasta bolognesea, sämpylöitä ja omenapiirakkaa. Sämpylöistä tuli niiiin hyviä. Sutaisin paistettujen sämpylöiden päälle äitini oppien mukaan voisulaa höystettynä siirapilla. Niin parasta, vaikka itse sanonkin ;)

Lämpimäiset uudessa suosikkikulhossani. Kulhon sain ystävältäni, joka oli arvellut sen sopivan tyyliini. Nappiin osui!

Syöpöttelyn jälkeen jatkettiin rauhallista oloeloa. Mitä nyt mieheni pikkuisen irrotti pinkopahvinauloja hirsiseinästä... Niin ja itse inspiroiduin illasta pieneen mööpelikaruselliin, taas vaihteeksi. Suunnitelma lopullisesta mööplauksesta on vielä päässä hautumassa, joten vähän vaiheeseen jäin. Jatketaan tästä sitten vaikka seuraavassa postauksessa :)

4 kommenttia:

 1. Jostakin tänne eksyin, ja hyvä että eksyin, on nimittäin ihana blogi sinulla! :) Klikkasin heti itseni lukijaksi :)
  Jos olisin sohvaa vaihtamassa, niin laittaisin varmaan tuon saman. Kovasti ihmiset sitä kehuvat, ja on niin kaunis!
  Kiitos vihjeestä, meillä pojalla on välillä hyvinkin usein tosi pahoja migreenikohtauksia, joten täytyypä kokeilla sinun konstia sitä helpottamaan!

  VastaaPoista
 2. Oi kivaa! Tervetuloa :) Täytyypä käydä kurkkimassa sinunkin blogissasi.

  Voin yhtyä Ektorpin kehukaartiin, tosin kokemusta vasta reilun kuukauden sohvailusta. Hyvin on löhöilty tähän saakka :)

  Toivott. tuo poppaskonstini auttaa, eri ihmisillä kun toimii eri jutut. Itse olen aiemmin käyttänyt villapipoa "pään lämmittäjänä" migreenissä, mutta vähän aikaa sitten keksin lämmitetyn kaurapussin. Itselläni toimii loistavasti.

  VastaaPoista
 3. Hassu juttu, että sulla se lämpö auttaa siihen migreenin, sillä sen nimenomaan pitäis pahentaa sitä, koska lämpö laajentaa aivoja, kun taasen kylmä pienentää niitä... Kuulostaa hassulta, mut noin mulle on asia selitetty;D Mä en pysty enää just tuon takia käymään saunassakaan, ja kesähelteillä migreeni on takuuvarmasti jokapäiväinen vieras -jota se on kyllä melkein muutenkin:/

  VastaaPoista
 4. Possumamma, mietinkin itsekseni, että onko typerää vinkata omasta kikkakolmosestaan, kun voi aiheuttaa muille pahempia särkyjä... Kaikki kun on niin yksilöllistä.

  Migreenihän tosiaan johtuu pään verisuonten supistelusta & laajentumisesta, josta seuraa kipukohtaus. Omassa migreenissäni on todettu, etten saa käyttää verisuonia supistavia lääkkeitä, koska pahentavat tilaani, josta seurauksena voi olla pään verisuonen spasmi. Johtuisikohan tästä se, että tuo pään lämpöhauduttaminen toimii tapauksessani, lämpö kun laajentaa... Hmmm. Enpäs tiedä. Menipäs lääkäripalstakeskusteluksi ;)

  Tosin itsellänikin esimerkiksi sauna ja kesähelteet yhtä lailla laukaisee helposti kohtauksen eli nopeita ja suuria lämpötilan vaihteluita on vältettävä.

  Mutta joka tapauksessa tsemppiä sinulle sekä kaikille tämän inhottavan vaivan kanssa kärsiville!

  VastaaPoista