2.2.2011

Kukkia talven keskelle


Meillä asuu yksi pieni tahmatassu, joka onnistuu ruokailunsa aikana sotkemaan itsensä lisäksi koko ruokahuoneen. Eräs tarkkaavainen vahtikoira pitää huolen siitä, että lattia pysyy puhtaana ja herkkupalat uppoavat karvaiseen massuun. Mutta eräs hajamielinen äiti sen sijaan unohtaa välillä ruokailun jälkeen pyyhkäistä ruokapöydän välittömästi... Seurauksena pöytään kovettuneet kaurapuuro- ja muut ruokamömmöt, joiden irroittamiseen tarvittaisiin tiskirätin sijaan hiekkapaperia.

Päätin sitten kokeilla vahakangasta tai kerniliinaa sotkun torjuntaan. Tarpeeksi isoa palasta ei nurkista löytynyt, joten yksi ilta surffasin nettiä tilatakseni moisen. Löysinkin lopulta kivan retrokukallisen kerniliinan.

Eilen se sittten saapui postissa ja nyt on liina toista päivää käytössä. Itseäni kukat keskellä talvea eivät häiritse, päinvastoin piristävät kummasti. Neiti sottapytylläkin oli mielenkiintoinen iltapuurohetki, kun ihmeteltiin ja osoiteltiin jokaista kukkaa yksi kerrallaan.

Vastaavia liinoja olisi hyvä olla toinenkin vaihdokkina. Joten jos joku osaa vinkata, mistä löytäisin pilkullisen (ylläri-ylläri!) vahakankaan tai kerniliinan, niin otan kiitollisna vinkkejä vastaan :)

4 kommenttia:

 1. Minusta tuo on kaunein kerniliina ikinä. Hämmästyttävää, että Elloksella on tuon tyylisiä juttuja.

  Pilkullisia löytyy ainakin täältä:
  http://www.nettienkeli.com/kernikankaat-c-99.html

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Täytyy tutkailla Nettienkelin valikoimat :)

  Juu, itsekin hämmästyin, että tuo kukkaihanuus löytyi kaikista maailman nettikaupoista lopulta juuri Ellokselta.

  VastaaPoista
 3. Terveisiä harjulta! Tosi ihana kerni:) Kiva ja edullinen pilkkukangas löytyy myös (yllätys!)sinikeltaisten värien alta http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/50177906

  VastaaPoista
 4. Kiitti! Vai on ystävällämme Ingvarillakin pilkkukernejä myynnissä :) Punainen ja turkoosi näyttivät kivoilta, täytyypä käydä livenä katsastamassa nämäkin.

  VastaaPoista