23.2.2011

Pakkasterveiset


Kiirettä on pidellyt. Niin kiirettä, ettei ole blogiakaan tullut päivitettyä. Tuntuu, että päivät viuhuvat vauhdilla, eikä kotona oikein saa mitään aikaiseksi. Ainakaan mitään sellaista, mistä olisi jotain blogattavaa. Remppakaan ei nyt etene, joten sen osalta ei ole mitään päivitettävää.

Mistäs sitten yleensä puhutaan, kun ei ole mitään muutakaan puhuttavaa...? No, säästä tietenkin :) On muuten ilmoja pidellyt. Kovia paukkupakkasia. Meidän lämpömittarin pohjalukemat ovat olleet tältä pakkasjaksolta -32,6 astetta. Brrh. Vanhassa hirsitalossa kylmyys tuntuu koko ajan jaloissa, kun lattiat ovat kylmät. Tätä vastaan taistellaan perinteisin keinoin, villasukin ja tossukoin.

Tästä pakkasbloggauksesta löydän jälleen aasinsillan rakkaaseen aiheeseen: viime syksynä kotiimme muurattuihin vanhoihin pönttöuuneihin. Niiden lämmitysteho on uskomaton. Juuri tuossa laskeskelimme, että olemme säästäneet sähkössä noin 200 euroa kuussa sen jälkeen, kun uunit on saatu tehokäyttöön. Kun puita on talossa omasta takaa ja jaksaa vaan kantaa niitä sisään sekä heitellä pesään, maksavat nämä pönttikset itsensä nopeasti takaisin. Itse en kaipaa vielä kesää ja kärpäsiä. Nautitaan nyt tästä talvesta.

5 kommenttia:

 1. Blogissani on jotain sinulle, käyhän kurkkaamassa! :)

  VastaaPoista
 2. Oi etta, ma voin vaan kuvitella tuon ponttouunien tuoman lammon ja tunnelman!

  Taalla meilla talot rakennetaan sementista ja kivilaatoista, ja talvella myoskin lattianraja on se vilpoisin ja vetavin paikka. Ilman villasukkia tai tossuja ei parjaa :)

  VastaaPoista
 3. Tuuletar, kiitos mahtavasta tunnustuksesta :) Tunnustus lämmittää mieltä tänä jälleen kerran kylmänä pakkaspäivänä!

  Eryah, on noissa vaan jotain "vanhan taikaa". Ja ihana lämpö - uuneja voi kovimmassa vilussaan käydä vaikka vähän halailemassa ;)

  Villasukat on siis kansainvälinen käsite ja kovassa kulutuksessa myös siellä etelässä :)

  VastaaPoista
 4. Heippa! Laitoinkin jo aiemmin kommenttia sinulle siitä että myös minun blogissani on sinulle jotain pientä :) Jostain syystä tuo kommentti vaan hävisi johonkin bittitaivaaseen :/ No enivei..käyppä noukkimassa tunnustus kainaloosi kakkosblogistani ´Pampulan rakasrikas elämä 2 ´. Olet sen ansainnut!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Pampula! Olen kovin immarreltu ihanasta blogitunnustuksesta :)

  VastaaPoista