24.3.2011

Pienia sievia sienia...

Kuva: Puutyömalliveistämö Timo Lehtinen, www.puutyomalliveistamo.net

Kuva: Eerikin Puttiikki, www.eerikinputtiikki.fi

Sienivillitys iski taas, kun lueskelin Kotivinkin uusinta "101 ideaa" -lehteä. Siinä se mahtavan veikeä kapistus komeili keskellä pirteästi sisustetun asunnon kalustusta. Itse laittaisin sievän huonekalun lastenhuoneeseen, mutta Kotivinkissä sitä sai ihailla osana olohuoneen sisustusta. Nimittäin nostalgista kärpässienijakkaraa!

Olen pitänyt silmät auki kirpputoreilla sekä osto- ja myyntiliikkeissä, jos jostain vastaan tupsahtaisi sienijakkara. Yritinpä tässä taannoin jopa ylipuhua ystävääni luopumaan omasta varastossa makaavasta lapsuudenmuistostaan... Arvatenkin tuloksetta :)

Omassa lapsuudenkodissani ei ollut kärpässienijakkaraa, joten mitään henkilökohtaisia kultaisia muistoja ei jakkaraan varsinaisesti liity. Jakkara edustaa kuitenkin niin selvästi omaa aikaansa ja sitä kultaista 70-lukua. Jakkara on pullollaan hyvää mieltä, sillä sen näkeminen saa aina hyvälle tuulelle. Ehkä suuri viehätys piilee taas pilkuissa :)

Tutkailin vähän nettiä ja uustuotantoa kärpässienijakkaroista löytyy roppakaupalla. Kyllä silti "aito 70-lukulainen" olisi se mieluisin vaihtoehto.

Ompelutarvikkeita

Toistaiseksi vain haaveilen kärpässienituolista, mutta jotain kivaa kärpässienimäistä hypistelin tänään ompelulaatikkoa siivotessani. Sain ystävältäni joululahjaksi maailman hienoimman neularasian, jonka korkkina on kärpässieni. Paketissa oli myös kaikkea muuta ihanaa käsitöihin liittyvää, mm. kahta erilaista koristenauhaa, joista niistäkin löytyy kärpässieniä. Pieniä sieviä sieniä.

3 kommenttia:

 1. Meilla oli mummolassa sellainen sienituoli lapsuudessa. Tuli siella nyt kesallakin vietettya paljon aikaa, mutta tuolia en kylla enaa nahnyt, eika tullut mieleen sen peraan kysella! Mihinkahan lie joutunut...

  Tosi ihana tuoli kylla :)

  VastaaPoista
 2. Oih ja Voih!
  Tykkään ihan kamalasti noista jakkaroista ja vanhoja aitoja alkuperäisiä et todellakaan löydä mistään tai jos löydät, hinnat hipovat taivaita. Itse laittaisin sen varmaan olohuoneeseen kunniapaikalle.
  Tilasin kummitytölle synntärilahjaksi sienijakkaran tuolta Eerikin putiikista, eikä hinta ollut mikään ihan hirvittävä. Olisi pitänyt tilata samalla myös itselleen sellainen, mutta jostain syystä jätin sen tekemättä. No ehkä joskus sitten, tai mikä tosiaan olisi parasta, törmäisi siihen aitoon alkuperäiseen.

  VastaaPoista
 3. Eryah, toivottavasti ei ainakaan roskikseen! ;)

  Jaana, täytyy itsekin varmaan laittaa tuo Eerikin jakkara harkintaa, jos alkaa kärsivällisyys loppumaan. Luulisi noita ihanuuksia sellaisillakin immeisillä, jotka eivät niitä pidä minään ja pistäisivät kiertoon. Toivotaan molemmille hyvää jakkaran metsästysonnea! :)

  VastaaPoista