3.4.2011

Koti kuntoon...


... on ollut viikon teema ja siten kaikki muu elämä on ollut jäissä. Niin sosiaalinen kuin blogielämäkin. Tähtäimessä oli viime perjantain 8 hengen illallinen, jonka emännöin työkavereilleni.

Remppa sai rehottaa keskeneräisenä (sitä ei ihan viikossa viimeisteltäisikään... ;)), mutta kaikki ylimääräiset nurkissa notkuvat maalipurkit yms. oli tarkoitus siivota pois ja piiloon. Lisäksi ruokapöydän tuolit täytyi maalata ja verhoilla loppuun, jotta kaikille illallispöytään istuutuville löytyi istuin takapuolen alle.
Sitten se illallinen... Ei ollut muuten helppoa kokata kahdeksalle hengelle yksin ja tarjoilla valmiina lautasannoksina kaksi lämmintä ruokaa ja jälkkäri pöytään. Selvisin kuitenkin kunnialla suuremmitta katastrofeitta ja lautaset tyhjentyivät. Ilta oli mukava sekä rento ja naurua riitti.

Olen aiemminkin maininnut, että työporukalla tosiaan organisoimme televisioformaattiin perustuvan illalliskierroksen. Ideana on, että kukin vuorollaan kokkaa koko porukalle kotonaan kolmen ruokalajin illallisen, joka sitten pisteytetään ruuan, tunnelman ja isännöinti-/emännöintikykyjen mukaan.

Kokkaamani menu oli seuraavanlainen:

Kermaista kukkakaalikeittoa
herkkusieniä

Tomaatti-oliivileipää sekä oliivi-valkosipulilevitettä

Chili-kanelienchiladas
yrttibataattia ja -perunaa

Paistettua valkosuklaa-juustokakkua
vadelmaa ja mangoa

Vielä on edessä neljä illallista muiden nurkissa. Mielenkiintoinen turnee on ollut tähän saakka ja aivan mahtavia makuelämyksiä on ollut tarjolla. Suosittelen muillekin toteutettavaksi hyvällä porukalla :)

Valitettavasti kokkailun ja tarjoilun lomassa tuli räpsittyä kuvia vähänlaisesti. Tässä ainoa ruokakuva, kuvassa pääruoka. 

Lasinaluksiksi sovelsin Ikean Lusy-koristeita, jotka alunperin tarkoitettu esim. tyynyjen koristeiksi.

3 kommenttia:

 1. Wau! Kuulostaa kivalta ja näyttää hyvältä..tuolit,ruoat ja kaikki muukin :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos, Pampula! Kyllä niitä väsättiinkin. Tuoleja, ruokia ja kaikkea muutakin ;) Tämän viikon jos vaan laiskottelisi...

  VastaaPoista
 3. Tuolit on kylla makeet! Melkeinpa mitalin ansaitsisit :)

  Ja menu oli tietty ihan mmm.

  VastaaPoista