25.5.2011

D.I.Y. lamppu... Tulipahan kokeiltua!


Päässäni pyöri pitkään visio itsetehdystä lampusta. Tätä visiota varten pyysin ystäviäni ottamaan talteen roskikseen menevät laminoidut lappuset, joita heidän työssään kertyy. Näistä laminoiduista materiaaleista ajattelin askarrella lampunvarjostimen. Kypsyttelin ajatusta (lue: olin liian laiska/saamaton tarttumaan toimeen) pitkään, kunnes viime viikolla laitoin töpinäksi.

Leikkelin laminoiduista lappusista 156 paria enkelinsiipiä, jotka kiinnitin kirpputorilta löytämääni vanhaan varjostimen runkoon. Hommaa riitti "pariksi illaksi", mutta sujui itse asiassa aika kivuttomasti televisiota katsellessa.

Entä sitten lopputulos... Hmm. Se ei ehkä ihan ollu visioni mukainen. Tämä perfektionisti olisi kyllä melkeinpä halunnut laminoitujen lappusten olevan yksivärisiä. Nyt laitoin ulospäin valkoisen puolen ja värilliset puolet jäivät sisäänpäin. Mutta kun lamppuun laittaa valon, loistavat kaikki kuvat ja tekstit tietenkin valon takia lävitse ja lampusta tulee melko kirjava ja levoton. Yleensä pidän kirjavuudesta, mutta tässä asia hieman häiritsee.Toisaalta tarkoituksenani oli tehdä kierrätetystä tavarasta jotain uutta ja se visio todellakin toteutui :) Lamppu todellakin näyttää kierrätetystä tavarasta valmistetulta ja itse tehdyltä. Olihan tuo hauska projekti ja taatusti värkkäilen lisääkin lampunvarjostimia, kunhan seuraava inspiraatio iskee. Ehkä virkkaan vanhan kehikon päälle pitsiä tai teen jonkun hauskan kangasvirityksen... Lampunkehikoita on jo kaapissa jemmassa, joten odotellaan vision kirkastumista.

Tähän loppuun on vielä mainittava kaksi suosikkilamppuani, jotka olivat tällaisessa lamppuvirityskokeiluissa "vaatimattomattomasti" niitä esikuvia ja johtotähtiä ja joiden kaltaiseen tyylikkyyteen ei kuitenkaan päästy. Toord Boontjen Icarus ja Midsummer, siinä vasta on lamput!


8 kommenttia:

 1. Mun mielestä näyttää mageelta tuo lamppusi! Eikä ainakaan kuvassa mitenkään liian levottomalta kun valot on päällä. Wau! -Minna

  VastaaPoista
 2. Hei tuohon on mahtava! Minulla on makuuhuoneessa vanha samanmallinen lamppu, jota inhoan, ja johon olen miettinyt itse tehtyä uutta tyyliä. Olen myös katsellut samoja lamppusi esikuvia, mutta haaveillut enkelten sijaan perhosten siipiä :) Aikaansaamattomuus vaivaa. Lamppusi on kyllä tosi hieno. Jospa minäkin tästä inspiroituisin ;)

  VastaaPoista
 3. Hauska lamppu! Kun katsoin ensin kuvia, luulin valaisinta kalliiksi desing-tuotteeksi. Omiin aikaansaanoksiin on vaan niin vaikea olla tyytyväinen, mutta usko meitä: se on upea!!!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, naiset, ihanista kommenteista! Kyllä munkin silmä on tuohon jo tottunut, kun sitä katselee eri kulmista. Toteutus ei vaan vastannut alkuperäistä mielikuvaa/visiota ;) Ja ei kai kukaan voi kertaheitolla alkaa Toord Boontjeksi ;)

  Kartanonrouva, itse mietin kanssa askartelun puolivälissä, että jos tästä tulee hyvä, niin seuraavan voisi tehdä perhosista! Siihen nuo toiselta puolen värikkäät laminointilappuset sopisivat enkelinsiipiä paremmin, kun perhosetkin värikkäitä.

  VastaaPoista
 5. Woah, oot sa vaan taitava ja kekselias! Erityisesti tuolla tavalla valkoisena tosi hieno!

  VastaaPoista
 6. Heippa. Ihana blogi sinulla! Tykkään kovasti tyylistäsi ja blogiasi on ilo seurata. Hyvää kevään jatkoa.

  VastaaPoista
 7. Eryah, kiitti kehuista. Valkoisena munkin mielestä edelleen parempi, vaikka tottunut jo tuohon "valot päällä" -versioonkin :)

  Mirumaru, kiitos kivoista sanoista :) Mahtavaa, että viihdyt ja kiva kun jätit puumerkkisikin! Hyvää kevään jatkoa myös sinne!

  VastaaPoista
 8. Tuli mieleen, että tollahan vois kikkailla ihan hirveesti! Että "valkoinen" tyylikkään yksinkertainen lamppu muuttuu joksikin ihan muuksi kun laittaa valot päälle! Tietty pitäis sitten valita kuvat ja tekstit ja tällaiset, että ehkä kierrätysmateriaalista ei niin helppo toteuttaa?

  VastaaPoista