13.6.2011

Helleputki


Melkoinen helleputki on takana ja voin sanoa, että koville otti! Loppumetrien raskaus yhdistettynä migreeniin takaa kesähelteessä "hehkeän olon". Huh. Nyt nautin hetken näistä sateista ja siitä, että sisälläkin saa vihdoin jotain aikaiseksi. Upeita aurinkoisia päiviä on kuitenkin mukava fiilistellä tässä vielä valokuvakavalkadin muodossa.

Pikkuprinsessa olisi viihtynyt tuntikaupalla terassille viritetyssä kylpyammeessa.


Vahtikoiraa helteet selvästi veltostuttivat...

Toiset sen sijaan jaksavat juosta kuumallakin ilmalla...


Huomaan, että hellepäivinä ruokavalioon tulee kiinnitettyä ihan eri lailla huomioita - ravinto on olennaista kuumuudessa jaksamisessa. Itse huomaan kaipaavani vuorotellen suolaista ja raikasta syötävää. Ruuanlaitonkin täytyisi sujua helposti, kivuttomasti ja hikoilematta, eipä kai aurinkoisena päivänä ketään huvita paahtaa hellan ääressä montaa tuntia.

Yksi nopea suolainen hellepäivän herkku on pastasalaatti, jonka ajattelin jakaa kanssanne. Salaatti nautitaan kylmänä, joten syödessä - eikä ruokaa tehdessäkään - tarvitse pahemmin hikoilla ;) Keitän pastasalaattiin yleensä perhos- tai simpukkapastaa, laitan sekaan salami- tai kinkkusuikaleita sekä tomaatteja ja oliiveja. Kastikkeeksi tulee kermaviiliä, jonka voi maustaa mielensä mukaan. Välillä käytän maustamiseen valmiita dippikastikepusseja ja välillä taas sävellän sopivan mausteseoksen omasta maustevalikoimasta.

Jälkkäriksi sopii aina jäätelö mansikoilla. Tai hedelmäsalaatti mansikoilla. Tai mansikkakakku. Tai ihan vaan pelkät mansikat :)
2 kommenttia:

  1. Voi miten iso tyttö teillä jo on!! Tsemppiä loppuodotukseen, lopussa kiitos seisoo :D

    Onneksi tuollaisessa isossa vanhassa talossa varmaan löytyy niitä viileitäkin soppeja - toisin kuin näissä kerrostalokämpissä.. Omamme ei onneksi ole mikään pätsi.

    VastaaPoista
  2. Juu, neiti on kasvanut hurjasti <3 Kiitos odotustsempeistä. Eipä tässä enää kauaa tarvitse kärvistellä... Ja olet oikeassa siinä, että meidän talovanhus tosiaan on ihanan viileä kovillakin helteillä, saa vähän helpotusta paahtavilla keleillä :)

    VastaaPoista