5.6.2011

Polkkakupit


Nyt kun olen äitiyslomalla, on taas hieman aikaa kiertää kirppareitakin. Kuluneella viikolla tein onnistuneen piipahduksen vakkarikirppikselleni ja tein muutaman loistavan löydön.

Sain talvella ystävältäni länsi-saksalaista 70-luvun alun tuotantoa olevan Punapolkka-sarjalaisen kulhon. Nyt eteeni osui samalla Waechtersbachin leimalla varustetut kupit, mutta ruskeina. Söpöt kuin mitkä, erittäin hyväkuntoiset ja hintaakin vain vaivaiset 1 euroa yhteensä. Kupit kiikutin kotiini onnellisena ja toivon, että näitä ruskeita tai punapolkkaisia osuu jatkossakin matkani varrelle.

 
Näitä polkka-astioita saa näemmä myös uustuotantona. Kuppien muotoa on vaan hieman modernisoitu ja pilkutuskaan ei ole ihan identtinen. Lisätietoa polkka-astioista löytyy myös 70-luvulta, päivää! -blogista tai Waechtersbachin internetsivuilta.


Samalta kirppisreissulta, ja itse asiassa jopa samasta kirppispöydästä, tarttui matkaani myös hauska sillipurkki. Kantta tähän ei ollut, eikä sillä kyllä meille olisi käyttöäkään, sillä emme ole "sillinystäviä". Sillejä tässä ei siis säilötä. Purkki sen sijaan saa uuden elämän luultavasti joko yrttiruukkuna tai keittiössä kapusta- ja kauha-astiana. 


Lisäksi löysin myös kivan ruohonvihreän retrokuvioisen pumpulitäkin. Siinäpä on meille kesäksi oiva piknik- ja rantatäkki. Pikkuneidin kanssa viritimme jo pienen piknikin olohuoneen lattialle ja testailimme täkkiä. Hyvin siinä ainakin kuperkeikat sujuivat :)
4 kommenttia:

 1. Minäkin olen äitiyslomalla. Odotan ensimmäistäni ja samalla remontoidaan 50- luvun puutaloa. Viikonloppuna on alkamassa keittiöremontti ja samalla yritän tehdä jotakinn pihalle joka on ollut sanoisinko hieman heitteellä. Jännitän kovasti riittääkö aika saamaan kaiken kuntoon ennen vaavin tuloa. Jos haluat vierailla blogissani niin osoite on mirumaru.vuodatus.net PS: Minulla on nyt menossa jokin kärpässieni vaihe..nostalginen pikkujakkara on tullut hankituksi lastenhuoneeseen ja ja keittiön vetimet lähtevät samoille linjoille..ihania kuppeja siis.

  VastaaPoista
 2. Onnea odotuksesta, teillekin siis tulossa kesävauva :)

  Meilläkin olisi miljoona remppahommaa tavoitteena saada valmiiksi ennen vauvan tuloa, mutta ei kyllä taida tulla täällä onnistumaan... :)

  Kiitos blogivinkkauksesta, käyn ehdottomasti paremmalla ajalla tutustumassa blogiisi. Ja tuosta sienijakkarasta olen kyllä todella kateellinen ;)

  VastaaPoista
 3. Vanha kirjoitus mutta itselleni ajankohtainen tällä hetkellä. Koetan pohtia aloittaisiko näiden keräilyn vai ei.

  Kirpputorilla kun odottaisi ihana pilkkuteekannu sokerikkoineen ja kuppeineen sopuhintaan. Mutta tavaraa on jo niin paljon... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijoi! Tuo teekannu minulta puuttuukin vielä. Niitä tulee (ainakin itselleni) harvoin eteen! Kyllä minäkin varmasti vielä omani joskus löydän... Nyt sinun on vaan pohdittava, voiko ihanuuksia vastustaa ;) Tuttu tunne tuo tavarapaljouden keskellä tasapainotteleminen... :)

   Poista