26.7.2011

Lastenvaatteista


 Kirppissaldoa

Nyt kun meidän taloudessa asustaa yksi pieni mies, olen joutunut pohdiskelemaan poikamaista pukeutumista. En ole sellainen äiti, jota kauhistuttaisi pukea poikalastaan ns. tyttöjen väreihin, esimerkiksi punaiseen tai keltaiseen. Yhtä lailla meidän pikkuneiti käyttää paljon esimerkiksi ruskeita vaatteita. Rajan vedän kuitenkin poikalapsella pitseihin, rimpsuihin, vaaleanpunaisiin hello kitty -hörhellyksiin, mekkoihin ja hamosiin. Ne jäävät pikkuprinsessan vaatteista odottamaan seuraavan rinsessan garderobin täydennystä.

Kiertelin alennusmyynneissäkin poikien vaatteiden perässä, mutta täytyy kyllä tunnustaa, että petyin karvaasti... Miksi poikien vaatteet ovat niin synkkiä? Harmaita, mustia, tummansinisiä... Ja kuosit ovat synkkiä pääkalloja tai sitten mielikuvituksettomia ruutuja, raitoja ja urheilu-/pelipaitoja. Valikoimakin tuntuu poikien vaatteissa olevan suppeampi kuin tyttöjen.

Parhaat ja värikkäimmät vaatelöydöt olenkin tehnyt kirpputoreilta ja lisäksi olemme saaneet lahjaksi aivan ihania vauvanvaatteita. Meidän pikkumies puetaan kirkkaisiin väreihin kuten keltaiseen, punaiseen, vihreään, siniseen ja turkoosiin. Ruskea on myös kestosuosikkini vauvanvaatteissa. Eläköön siis värit!

Niin ja sieltä alennusmyynneistä matkaan tarttui normaalihintaisina vaatteina seuraavanlaisia. Kuvat ensimmäistä lukuunottamatta Lindexiltä lainattu (www.lindex.com).
Kirpparilta bongasin isosiskon vaatekaappiin nahkarotsin. Tämä jää pieneksi jäätyään odottamaan pikkumiehen kasvamista.


Ja loppuun vielä pikkumiehen kenkävarastoa. Siniset nahkatohvelit löysin alesta ja pari kokoa isommat ihan aidot Adidakset poika sai lahjaksi isovanhemmiltaan.


3 kommenttia:

 1. Poikien värivalikoimaa olen minäkin surkutellut monesti, vaikkei asia kosketakaan omakohtaisesti. Samoin oikeastaan olen surkutellut sitäkin, että tytöt joutuvat pinkkivyörytyksen uhreiksi.

  On oikeasti aikalailla kamalaa, miten lastenvaatteet värikoodataan. Kerran olin siskontytön kanssa leikkipuistossa, kun hän oli ehkä kolmevuotias. Joku paikalla olleista äideistä sanoi lasta pojaksi. Korjasin iloisesti, että tyttö tuo on. Silloin tämä kyseinen nainen oikein närkästyi ja tiuskaisi, että miksi sillä sitten on poikien värinen haalari! (Haalari oli kelta-sininen.)

  VastaaPoista
 2. Ma voisin kirjoittaa kirjan niista kerroista, kun koitan loytaa pojille jotain puettavaa! En tajua, etta viela nykyaankin vaateteollisuus keskittyy enimmakseen tyttolasten vaatteisiin. Ok, pojille on omat "osastonsa", mutta tuntuu, etta ne on vaan tayttamassa tilaa siella, mallit ja varit on mita on ja ennenkaikkea niita on vain kolmasosa tyttojen vaatteiden maarasta! Miehillekin alkaa olla jo melkein yhta paljon valikoimaa, miksi siis ei pojille? Vai ajatellaanko, etta poikia ei kiinnosta vaatteet, tai etta niiden vaatteisiin ei kannata panostaa, kun leikit ovat niin hurjia. Arsyttaa!

  Ja me ei olla ainoita, jotka tahan asiaan on kiinnittanyt huomiota, oikeastaan kaikki puhuu samaa. Miksei siis kukaan nappaa maailman parasta bisnes-ideaa? :p

  Meidan poikaset tykkaa vareista, punaiset, siniset, pinkit, keltaiset, vihreat... kaikki kay!

  Huuh, sainpas vahan purettua kiukkua, hehehe.

  VastaaPoista
 3. Muutkin siis havainneet saman värikoodausongelman lapsosten vaatteissa. Toivotaan, että tälle ongelmalle tapahtuisi jotain jollain aikajänteellä - poikasille alettaisiin rohkeasti tekemään VÄRIKKÄITÄ vaatteita! Nih. Positiivisia palautetta värien käytöstä voisin antaa Polarn o Pyretille, sieltä löytyi alesta meidän pojalle värikkäitä vaatteita (tosin saattoivat olla ns. "tyttöjen osastolta, mutta mitä väliä :)).

  Susanna, tuo stoori kuullostaa tutulta. Meidänkin tyttö hengasi viime talven "poikien värisessä" haalarissa, kun äiti ei taas halunnut ostaa sitä pinkkiä vaihtoehtoa.

  VastaaPoista