26.8.2011

Vaippakakku


Meillä on työkavereiden kesken ollut perinteenä antaa uudelle vauvalle lahjaksi vaippakakku. Ajallisesti ei voida puhua pitkästä perinteestä, mutta määrällisesti töissä velloneen vauvabuumin takia voidaan vaippakakkuilu lukea jo perinteeksi :)

Joukkio työkavereita, tai pikemminkin ystäviä, saapui meitä tervehtimään tällä viikolla ja lahjaksi saimme mm. aivan ihastuttavan vaippakakun. Lahja on niin hieno, että ikuistin sen joka kantilta kameralla. Emme ole vielä sellofaaneja pidemmälle lahjaa raaskineet avata, vaan tuossa se on hyllyn päällä vielä komeasti esillä ja ihasteltavana. Pikkuneitiäkin kakku kovasti hämmästyttää. Blogiin täytyi tietenkin asiasta kirjoittaa, sillä onhan tämä DIY-osastoa parhaimmillaan!

Kauniin ulkonäön lisäksi vaippakakku on todella käytännöllinen, sillä vaippojahan vauvaperheessä tunnetusti kuluu. Täytteenä ja koristeena on kaikkea muutakin - sekä kaunista ja kivaa että käytännöllistä. Tämä kakku sisälsi mm. vauvaöljyä, vaatteita ja tuttipullon. Pilkkuja, puuauton, Lasten Metsolaa ja Ilvestä. Äidin suosikkijuttuja kaikki.

Itsekin näitä kakkusia tehtailleena resepti on tuttu. Tärkein raaka-aine on iiiiso kasa vaippoja, jotka sidotaan toisiinsa ympyrän mallisiin kerroksiin. Kerroksia toisiinsa sitomassa kannattaa keskiössä olla esim. vauvaöljypullo tai vastaava. Vaippakakku personoidaan täytteiden ja koristeiden osalta aina vastaanottajansa mukaan - söpön vaaleanpunaista, poikamaisen sinistä - ja meidän rakkaan kakku nyt vihreän ja ruskean sävyissä.

Olemme joskus ystävien kanssa pitäneet pystyssä usean hengen "vaippakakkutehdastakin", jolloin tekemisen ohessa jutellaan ja vaikkapa kahvitellaan - tekeminenkin on siis kivaa ja sujuu paremmin kaverin kanssa. Yksi pitää vaippoja kasassa, yksi sitoo, yksi koordinoi, yksi koristelee, yksi ihmettelee... :)

Elämäni ensimmäisen vaippakakun nyt saaneena oli olo onnellisen ymmyrkäinen, kun ihastelin ystävieni aikaansaannosta. Wau! Hymy nousi korviin ja taisin vähän kiljahdellakin innostuksesta, kun tutkin tarkemmin vaippakakun täytteitä. Miten olivatkaan osanneet valita niin täydellisiä ja juuri meidän pikkumiehellemme sopivia juttuja. Ihanat.


Kanta paikallisjääkiekkoiluun on jo valmiiksi päätetty pojan puolesta ;) Pojan pappa on erityisen ylpeä tästä vaateparresta!

4 kommenttia:

 1. Wau, tuo on aivan alyttoman hieno!! Tykkaan koristelusta, ideasta, tavaroista, ihan kaikesta! Lahja parhaimmillaan. Ja tietty sun ystavat osasi valita juuri sopivat tavarat ja varit, onhan ne sun ystavia :D

  Aion laittaa tan idean korvan taakse muistiin, super-upee!

  VastaaPoista
 2. Ihana! Tosi kivoja "koristeita"! :)

  VastaaPoista
 3. Wau!!

  Täytyypä laittaa hyvä idea korvan taakse... vaippakakulle kun on tarvitsijoita lähipiirissä :D

  Toi pilkullinen muki on fantsu.. Sellaisen voisin kahvikupiksi ottaa... Mutta taitaa olla emalia
  ? Kestääkö tiskikoneen tai mikron??

  ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Eikös vaan olekin upea - on mulla taitavia ystäviä :) Nyt kakkusen saaneena ja useamman kerran antaneena voin suositella lämpimästi - tuo kyllä hyvän mielen varmasti kummallekin!

  Lattenainen, juu muki on tosi ihana! On tosiaan emalia, joten tiskikoneessa alvariinsa pyörittäminenhän haalistaa värejä ja mikroon en laittaisi metallia. Kivaa ja näillä näkymin helteistä viikonloppua sinnekin! :)

  VastaaPoista