16.8.2011

Viimein viimeistelty


Kuten aiemmassa bloggauksessani jo kerroin, teimme mieheni kanssa tehokkaasti hommia kodin kunnostamisen eteen ennen ristiäisiä. Monta sellaista jostain ihan hassusta syystä tai saamattomuudesta roikkunutta hommaa saatiin tehtyä vihdoin loppuun.

Kiertelin ympäri taloa, räpsin kuvia ja fiilistelin mm. sitä, kuinka hienoa on, kun ovikello on ruuvattu viimein paikoilleen tai se, että taloon pääsee nyt vaivatta ulkorappusia pitkin. Moni asia on viimein viimeistelty. Eihän kaikkia hienosäätöjä olisi tarvinnut ristiäisiin tehdä, mutta tulipahan tehtyä roppakaupalla asioita valmiiksi, kun oli kerrankin hommille selkeä deadline.

Suurin aikaansaatu näkyvä muutos oli ulkokuistin ja -rappusten sekä "kirjastonurkkauksen" (tästä kuvia myöhemmin) valmistuminen, mutta niitä pieniä juttuja olivat mm. taulujen, peilien, koukkujen ja naulakoiden seinälle ripustaminen. Paljon on vielä tekemättäkin, mm. listoja täytyisi laittaa ja yläkerta on edelleen ihan vaiheessa ja ja ja... Mutta en nyt murehdi niistä, vaan iloitsen niistä kaikista valmiista jutuista. Jee, hyvä meidän joukkue!

Alla ensimakua valmistuneista jutuista ja yksityiskohdista. Lisää seuraa tulevissa blogipostauksissa, sillä nyt ei ainakaan tule blogiaiheista ja -kuvista pulaa :)

Aloitetaan kuvien esittely sisääntulosta ja eteisestä (väliin mahtuu vielä sisäkuisti, joka on edelleen työn alla)...

Pitkäaikainen haaveeni oli ripustaa talon ulkokuistille rottinkikeinu. Siinä on nyt sitten kiikuteltu oikein urakalla. Ihania lepohetkiä syksyn pimenevissä illoissa. (Ei mietitä sitä, että kaiteet odottavat vielä maalia pintaansa...)

Ulkokuistille tarvittiin pikkupöytä (suurempi pöytä sitten varsinaisella terassilla) ja sen seuraksi tuoleja. Neljä kulahtanutta ulkotuolia saivat valkoisen maalipinnan ja vanhaan Singerin jalkaan kiinnitettiin maalattu puulevy.

Ovikello. Pim pom! (Ei mietitä sitä, että seinä on vielä maalaamatta...)

Avainnaulakko. Enää ei tarvitse etsiä avaimia, jos vain muistaa laittaa ne naulakkoon... Naulakko Villa Harmoniesta. (Ei mietitä sitä, että eteisen seinätkin täytyisi maalata tai tapetoida...)

Lasten oma naulakko, jossa pienet takit, haalarit ja laukut säilyvät hyvässä ojennuksessa. Vihdoin pikkuneiti yltää ottamaan itse takkinsa naulakosta. Naulakko on Ikean Leksvik.

Lopetetaan kierros tällä kertaa eteiseen. Tästä on hyvä jatkaa seuraavassa blogipostauksessa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti