18.9.2011

Lamppuviritys vol 2


Nyt on hyvä aika varustautua syksyn pimeneviin iltoihin virittelemällä lamppuja. Olenkin viime aikoina kunnostautunut lamppujen tuunauksella, sillä jokin aikahan sitten virittelin tällaista *klik*. Kuluneella viikolla virittelimme mieheni kanssa yhteistuumin lampun ruokailuhuoneen pöydän päälle. Pöytä on kaivannut jo pitkään kohdevaloa, joka valaisee tarpeeksi lähelle pöytää. Ruokahuoneen monitoimipöydän ääressä puuhastellaan kaikenlaisia touhuja, jotka tarvitsevat hyvää valaistusta.

Ajatus lähti viime viikon Ikea-visiitistä, joilloin sieltä löytöosastolta silmääni osuivat pitsireunaiset, peltiset, valkoiseksi maalatut kukkaruukut. Ruukuissa oli pilkkahintainen alelappunen päällä, sillä niistä ilmeisesti puuttui jalustat. En meinaan usko, että tuollainen pyöreäpohjainen kukkaruukku olisi kauhean kätevä ilman jonkinlaista alustaa tahi tukea ;)

Visioin kukkaruukut välittömästi katosta roikkumaan ja perinteisellä Ikea-kierroksen jälkeisellä hot dog -tauolla soitin miehelleni ja pyysin tuomaan tarvittavat vermeet lamppuviritystä varten. Halusin lamppuun ehdottomasti värikkäät kangasjohdot, sillä muuten lampusta olisi tullut aavistuksen liian romanttinen ja valkoinen omaan makuuni - jokin väriläiskä oli mukaan saatava.

Ruukut siis Ikeasta, kangasjohdot lamppupidikkeineen sekä lampun kattokupu kolmelle johdolle Clas Olssonilta. Mieheni teki tarvittavat poraus- ja asennustyöt. Olen varsin tyytyväinen lopputulokseen ja nyt on hyvin valaistunut olo!10 kommenttia:

 1. Kylläpäs onkin tosi hieno! Värikkäät johdot ovat kyllä hauskan näköiset, valaisin olisikin näyttänyt hiukan valjulta ilman niitä.

  VastaaPoista
 2. Upea lamppu! Ihan mahtava idea :)

  VastaaPoista
 3. Tosi mainio idea, mielettömän hieno kokonaisuus!

  Tuo pyöreäpohjainen versio on oikeasti amppeli, liekö niistä sitten puuttunut ne ketjut? Samanlaista suojaruukkua saa myös tasapohjaisena. Normaalihinta 2,95 ei myöskään päätä huimaa! (Nimi. ostin kolme...)

  VastaaPoista
 4. Ihan paras lamppu ikina! Superhieno. Ottaisin meillekin, keltaisella johdolla :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos, ihanat, kehuista. Luin ne ääneen miehellenikin, sillä hänhän tässä teki suurimman työn - mä vaan visioin ;)

  Inka, kiitti vinkistä koskien ruukkujen alkuperäistä käyttöä. Amppelihan tuo tosiaan on alkujaan ollut, mutta näistä mun yksilöistä puuttui ketjut ja siksi olivat reppanat löytölaariin joutuneet. Onneksi saivat nyt hyvän uuden elämän ;) Piti oikein käydä Ikean sivuilta tsekkaamassa, että millaisesta/minkä hintaisesta amppelista on kyse, tässä linkki muillekin: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/90186094.

  VastaaPoista
 6. Kiitos!! Kuistimme etenee mateluvauhtia, mutta olen jo sisustanut sitä pitkälle mielessä. Lamppu on ollut ongelma, mutta sain blogistasi nyt oivan vinkin. Ikean ihmemaata ei meillä täällä Savossa ole, mutta samantyylisiä kukkaruukkuja on onneksi tarjolla kaupoissa. Taas kerran oli bloggailuista hyötyä!

  VastaaPoista
 7. Johtotarjontaa kartoitellessani törmäsin tänne ja näköjään samaiseen ideaan, mitä varten itsekin tekstiilijohtoa etsiskelen :) Upeat on lamput!!

  VastaaPoista