8.9.2011

Ruokailuhuone & kirjastonurkkaus


Piipahdetaanpa meidän ruokailuhuoneessa ja kirjastonurkkauksessa. Kirjasto kuullostaa sanana niin kovin mahtailevalta, joten mieluummin lisään perään tuon vaatimattoman sanan nurkkaus - kovin suuresta tilasta kun ei ole kysymys :)

On pitänyt postata tästä aiheesta ja näillä kuvilla jo jonkin aikaa, mutta kynnys on ollut todella korkea. Syy on siinä, että vaikka ristiäisiä varten huhkimme hommia kasaan vauhdilla, ovat huoneet edelleenkin keskeneräiset. Listoja puuttuu. Maalaukset ovat kesken. Huonekaluista menee osa vaihtoon, kun yläkerta valmistuu. Johdot sinkoilevat siellä ja tällä, kun sähkötyöt on kesken jne. Lista on loputon ja omaan silmään nuo epäkohdat osuvat jatkuvalla syötöllä. Vallitsevasta keskeneräisyydestä huolimatta, esittelen huoneet silti. Näin me nyt asumme ja valmista on sitten joskus... 10 vuoden päästä?!?

Ruokailuhuone ja kirjastonurkkaus ovat käytännössä yhtä samaa huonetta. Huone on L-kirjaimen mallinen. Vanhemmat sukupolvet kertovat, että kirjastonurkkauksessa on joskus aikoinaan sijainnut makuuhuone. Jos remppaintoa ja tarvetta yhdelle pienelle huoneelle olisi, saisi tuosta eristettyä suhteellisen pienellä vaivalla huoneen jatkamalla seinän umpeen. Nyt pidämme kuitenkin avarasta tilasta, näin mennään siis jatkossakin.

Aloitetaan ruokailuhuoneen puolelta. Arkiruokailut ruokaillaan keittiön pöydän ääressä, mutta ystävien kanssa kahvit ja ruuat katetaan ruokahuoneeseen - välillä vaihtelun vuoksi syödään koko perheenkin voimin isomman pöydän ääressä. Samaisessa huoneessa myös säilytetään leluja leluhyllyn värikkäissä laatikoissa sekä vanhan kaapin kätköissä, luetaan kirjoja sohvalla lasierkkerin edessä, kuunnellaan radiota, fiilistellään takkatulta, kiikutaan keinutuolissa sekä surffataan netissä ja blogataan ruokapöydän ääressä. Monitoimihuone siis.

Ruokailuhuone kuvattuna eteisestä päin. Kirpparilta löytynyt vanha pöytä on saanut kaverikseen modernimmat perhostuolit, jotka löytyivät juuri ennen ristiäisiä sattuman kaupalla ja polkuhintaan.


Ruokapöytää toiselta suunnalta. Taustalla näkyy työn alla olevan vanha astiakaappi. Bloggerska on jo rapsutellut vanhoja maaleja pois hyvän matkaa, mutta pahasti vaiheessa homma vielä.

Seinällä roikkuvan oksan nappasin taannoin talteen, kun takapihalta kaadettiin vanhoja mäntyjä. Maalasin oksan ja nyt se päätyi seinälle tuikkutelineeksi.

Vanha kaappi kätkee sisäänsä kiitettävän määrän leluja. Lelut saavat häädön lasten leikkihuoneeseen tästäkin kaapista, kunhan yläkerran remontti valmistuu.

Tässä lisää lelujen säilytystä. Värikkäät kukkalaatikot sekä pilkulliset boksit sisältävät leluja, värikyniä, askartelutarvikkeita yms. Oikealla ovi eteiseen, jossa näkyy 70-luvun ällötysmuovimatto.


 
Sitten lähestytään kirjastonurkkausta ruokahuoneen puolelta...

Kirjastonurkkauksen väliaikaisena hyllynä toimii Ikean Expedit-kirjahylly, joka on ostettu meille kauan sitten mustanruskeana. Ennen ristiäisiä päätimme maalata hyllyn valkoiseksi. Helpompaa olisi varmasti ollut myydä tämä pois ja käydä ostamassa valkoinen hylly, sen verran paljon hyllyyn kului työtunteja ja maalia... Sitten joskus, kun aikaa on, rakennetaan tuohon nurkkaukseen lattiasta kattoon oleva kirjahylly. Vasemmalla näkyvä vanha putkiradio on edelleen toimiva kapistus.

 Kirjastonurkkauksesta on suora näköyhteys olohuoneeseen asti.

Tähän päättyi tämänkertainen turneemme. Mukavaa päivän jatkoa kaikille! :)

8 kommenttia:

 1. Aivan ihanaa! Tykkään hirveästi, että romanttisen tyylin seassa on tuollaisia ihania, pirteitä väripilkkuja! AI LAIK!

  VastaaPoista
 2. Ihan lumoava huone. Tuollainen ällämäinen muoto on tosi kätevä ja oletkin saanut sen tosi kauniisti sisutettua.

  VastaaPoista
 3. Ai kun on mukavannäköistä! Siis kuinka te ehditte kahden pienen lapsen kanssa, kun me ei ehditä yhdenkään kanssa? :D

  VastaaPoista
 4. Millä olet maalannut nuo hirret? Ihan tavallisella valkoisella sisämaalilla vai jollain muulla? Ovat hienot!

  VastaaPoista
 5. Oho! Olipas täällä paljon kommentteja! Kivaa ja kiitos kaikille kivasta palautteesta :)

  Kartanonrouva, ei sitä aikaa kyllä ihan liikaa ole... :) Mutta lasten päiväuni- ja iltauniaikaan yritetään olla tehokkaita. Tosin välillä täytyy vanhempienkin lepäillä, ei mekään aina jakseta. Taikasana ristiäisvalmisteluissa oli myös anoppila - lasten mummi ja pappa asuvat 500 metrin päässä, joten sieltä ollaan saatu myös apuja sekä rempassa että lastenhoidossa.

  Anonyymi, hirret on käsitelty hengittävällä puuvahalla - Osmo Colorilta löytyy. Meidän sävy taisi olla "kuusi". On sellainen läpikuultava ja kahteen kertaan sudittiin hirret (puu paistaa edelleen tarkoituksella läpi).

  VastaaPoista
 6. Kiitos vastauksesta! Itsellä tarkoituksen maalata hirsiä vaaleammaksi, mutta nimen omaan juuri noin että se itse puu jäisi edelleen näkyviin. Tuo vaha voisi olla todela hyvä siihen tarkoitukseen!

  VastaaPoista