25.10.2011

OmpelusyrityksetOmpelu on sellainen laji, jonka haluaisin taitaa. Tykkään tutkailla ompelijalahjakkuuksien blogeja ja haaveilla, että jonakin päivänä ompelukone taipuisi minunkin tahtooni muussakin kuin suoran ompeleen muodossa.

Ostin jopa jokin aikaan sitten kirpparilta silmiini osuneet Ottobren mekkokaavat, mutta tuolla ne hyllyssä keräävät pölyä. Toinen ompeluaiheinen hankintani on Ritarillan ompelutarvikepakkaus, josta muodostuisi hauska pehmoelefantti. Sekin kerää pölyä hyllyssä. Sitten joskus kun aikaa on enemmän omiin harrastuksiin, aion haastaa itseni näissä kahdessa lajissa ja ommella mekkosen sekä ronsufantin.

Niin kauan kun ajanpuute vaivaa, tyydyn ompelemaan suoraa saumaa. Suoran sauman ompelusta todiste ovat tuunatut olohuoneen verhot, eikä niidenkään saumoista nyt ihan suorat tulleet... Leikkasin valkoisiin Ikea-verhoihin tilkkutyylisesti suikaleita erilaisista kankaista: pilkkukankaasta, Ikean valoverhosta ja ruusukuvioisesta Tilda-kankaasta. Lopputulos on miellyttävä, mutta vielä kesken... Ripustin verhot kuitenkin mallailua varten paikoilleen, vielä täytyisi ottaa alas ja viimeistellä. Ajatuksen "tilkkuverhoihin" sain Ahdin tila -blogista.


Verhojen helmoissa myös tilkkupätkät, helmat tosin viimeistelemättä kuten kuvasta näkyy...

Käsin ompeleminen minulta kyllä sujuu ihan kiitettävästi. Näin joskus kaaaauan aikaa sitten jossain blogissa nappituunatun paidan (valitettavasti en voi linkata, koska en muista enää blogia...) ja päätin tehdä perässä. Tiimarin muovinapeista sai pikkuneiti paitaansa nappikauluksen.


Kuvissa neidillä paidan kaverina Lindexin sateenkaariraitaiset legginsit sydämenmuotoisilla polvipaikoilla.

5 kommenttia:

 1. Vau mikä paita, ihanan värikäs. :)

  Ps. Asutaan vissiin ihan eri suunnilla, mutta kun siitä naulakosta mainitsit mun blogissa niin tulit mieleen heti kun joku myy Turun seudun kirppiksellä FB:ssa samanlaista :) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150367962631597&set=oa.140713529360139&type=1&theater

  VastaaPoista
 2. kiitos vinkistä, ihana :) Nyt se naulakko on varattu mulle! Jeeeee!

  VastaaPoista
 3. Jei, kivaa että ehdit saamaan sen ja saat vielä järjestettyä sen itsellesi kotiin. :) Enhän mä pahastu siitä, että "matkit". Itsepähän vinkkasin naulakosta ja hei, eikö tämä blogimaailma ole myös sitäkin varten olemassa, että saadaan toisiltamme kivoja vinkkejä? ;) Mä ainakin kopioin ihan surutta hyviä ideoita! :D

  Aikaisemmin en sanonut mitään verhoista, kun kiireellä silloin luin, mutta nehän on oikeesti tosi hauskat ja upeat. Pistänpä tonkin idean korvan taakse, koska mä en osaa ommella kui suoraa saumaa. ;)

  VastaaPoista
 4. Ihanat verhot ja kivan pirteä paita! :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos vielä, Nasba, jatkoselostuksesta ja siitä alkuperäisestä naulakkovinkkauksesta sekä loistoidiksestä. Naulakko on saatu jo sukulaisten hellään huomaan ja kohta tänne meidän landelle! Jeee!

  Mieli, kiva kun kävit piipahtamassa kommentin kera :)

  VastaaPoista