25.11.2011

Tapetteja, tapetteja...


Pieni ahdistus on liihottanut tipotiehen ja on taas aika palata normibloggaamisen pariin. Kiitos kannustavista kommenteista edelliseen kirjoitukseeni liittyen. Aion jatkaa bloggaamista edelliseen tahtiin, mutta ehkäpä olen jatkossa vielä entistä harkitsevaisempi, millaisia kuvia tänne laitan ja katson, että tällaisissa henkilökohtaisemmilta tuntuvissa kuvissa on ainakin sitten copyright-merkintä.

Sitten remppakuulumisiin... Mieheni apujoukkoineen on huhkinut yläkerrassa iltapuhteina ja edistystä on tapahtunut. Meidän tulevasta makuuhuoneesta on lohkaistu palanen tulevaa vessaa varten ja vessanovikin on jo paikoillaan. Yläkerrassahan ei siis ollut ennen vessaa lainkaan, mutta sellainen sinne nyt tehdään.

Meidän makuuhuoneemme katto on puhallusvillaa vaille valmis eristykseltään ja lattian oikaisu on parhaillaan menossa. Sen jälkeen lattia vielä hiotaan ja maalataan. Seinien kellastuneet puupaneelit maalataan ja jotain tapettiakin huoneeseen tulee.

Lastenhuoneille ei olla vielä tehty mitään, vaan aika on kulunut eristämisprojektissa sekä tuon meidän makuuhuoneen, kuistin ja ala-aulan eli "kesähuoneen" parissa. Tytön huoneelle ei periaatteessa tarvitsekaan tehdä muuta kuin tapetoida ja maalata uudelleen sekä ottaa laminaatin alta puulattia näkyviin ja tehdä sille tarvittava käsittely. No, onhan siinäkin jo paljon! Pojan huone saa vielä odottaa rempan viimeistä vaihetta, sillä pikku-ukko nukkuu vielä meidän huoneessamme tovin aikaa. Rempan viimeiseen vaiheeseen kuuluukin sitten tosiaan pojan huoneen lisäksi vessan sisustaminen eli laatat, pönttö, allas ja kaapit.

Lupaan käydä yläkerrassa räpsimässä vähän vaihekuvia, kunhan jaksan, ehdin ja muistan. Nyt en viitsi lähteä yläkertaan kapuamaan, sillä lapset ovat kumpikin päiväunilla alakerrassa.

Sitten kirjoituksen otsikon lupaamiin tapettipohdintoihin. Tapettiasioita on pyöritelty jo pidemmän aikaa ja ensimmäiset näytteet tilattiin Tapettitehtaalta jo kesällä. Täytyisi joku ilta pyöritellä vielä netin kautta muutamia vaihtoehtoja ja sen jälkeen vielä käydä kurkkimassa Tapettitehtaalla nämä livenä sekä pyytää näytepalat kotiin. Tapettien pyöritys olkoon ensi viikon projekti, mutta tässä tähänastisia tapettikuulumisia.

Tytön huoneen tapetiksi valikoitui "Daalia". Vaihtoehtona oli myös Lumikide, mutta kun sitä on tuijoteltu jo edellisen talomme makuuhuoneessa, niin tämä tuo sopivaa vaihtelua.

Pojan huoneeseen otimme kaksi vaihtoehtoista näytettä, kukkoja ja perhosia, mutta eipäs vielä tiedä, onko se näistä kumpikaan... Ihan sataprosenttista voittajaa ei ole vielä löytynyt, joten täytyy tutkailla vielä lisää vaihtoehtoja.

Kuistille, rappukäytävään ja yläkerran aulaan valikoitui näistä kahdesta vaihdokista alempi eli "Kukkaruutu". Ylempi "Hyasintti" oli meidän makuumme vähän liian levoton, vaikkakin aivan ihastuttava tapetti sekin. 

Meidän makuuhuoneeseen tulee ainoastaan hyvin pieni tapetoitu osio, joten mieli tekisi ottaa siihen jotain vähän tummempaa kuosia. Tämä "Juhannusruusu" on toistaiseksi vahvin ehdokas, mutta täytyy vielä tutkailla lisää vaihtoehtoja. Ja heti tulikin mieleen, että "Kultalautanenkin" olisi oikein varteenotettava vaihtoehto...

4 kommenttia:

 1. Aivan ihania tapetteja olette miettineet! Oi meinaa iskeä itellekin tapettikuume, taas! :)

  VastaaPoista
 2. Tuo mm kuistille tuleva tapetti on aivan ihana! Fiilistelee ja unelmoi ;)

  VastaaPoista
 3. Meillä on tytön huoneessa sama Daalia ja vanhimman pojan huoneessa lumikide ;) Enkä nyt valitsisi toisin. Näin Daalian muutamia vuosia sitten lehdessä ja totesin, että jos joskus saan tytön niin hänen huoneeseensa tulee Daalia, vaikka olin siis päättänyt, etten enää yhtään lasta synnytä. No synnytinpä sitten vielä tytön kahden pojan jälkeen ja nyt meillä on Daalia-tapettia. Keskimmäisen huoneesta puuttuu vielä tapetti ja muutenkin pitäisi miettiä seuraavia tiloja. Meidän makkarissa taas on kirsikankukka harmaalla pohjalla. Nämä on todellakin iättömiä... ;)

  VastaaPoista
 4. Kiitos taas kommenteista! :)

  Tiina, me ollaan kanssa viime päivinä pyöritelty, että jos sitten pojan huoneeseen sitä Lumikidettä :) oli meillä edellisen talon makkarissa ja jopa hääkutsuissakin, kaunis kuosi! Näissä Tapettitehtaan tapeteissa on aika vähän "poikamaisia" kuoseja ja ei mitään liian kukikasta haluttaisi. Näitä prosessoidaan vielä vähän aikaa, joten mieli saattaa vielä muuttua. Mutta olisihan se hauska sattuma, jos meillä samat tapetit lapsilla :) sulla on hyvä maku! ;)

  VastaaPoista