4.12.2011

Joulu hiipii


... pikkuhiljaa kotiin ja sydämiin. Lasten myötä joulu on saanut aivan uudenlaisen merkityksen ja joulu tehdään meillä yhdessä. Rinsessa auttoi isiä ripustamaan jouluvalot pihalle. Rinsessa auttoi äitiä piparkakkujen paistamisessa. Rinsessa on jo syönyt kaikki Pikku Myy -piparit ja odottaa innolla uuden satsin leipomista, vaikka muun muotoisia pipareita olisi vielä jäljellä. Pieni tonttupoika ei vielä joulun päälle niin ymmärrä, mutta on toki touhuissa mukana hänkin. Paras joulutunnelma tulee näistä puuhista ja lapsen innostuksesta.

Kun innokkaat pikkuapurit käyvät nukkumaan, alkaa täällä melkoinen kuhina monenlaisten muiden puuhien parissa. Minä puuhastelen "tonttupajassani" joulupakettien yllätyksien parissa, maalaan ja tuunaan huonekaluja ja valmistelen muutenkin joulua. Mieheni paukuttaa remppatyömaalla sitä kaikkein parasta joululahjaa - meidän yläkertaa - kuntoon. Silti välillä on aikaa tunnelmoida, koristella kotia ja polttaa kynttilöitä.

Valkoinen kynttiläpossu on joulupuuhastelun tulos. Löysin tämän possukan ruosteenpunaisena keltaisine koristeineen viime kesänä kirppikseltä. Joku siinä punaisessa ei vaan sykähdyttänyt, joten possu sai uuden valkoisen hipiän. Kovin miestiskelin possun kuviointia, jos vaikka olisi rohjennut maalata sille piparmintturaidoituksen... Hmmm. Saas nähdä. Kaverina Mailegin possukoita. 

  5 kommenttia:

 1. Hassua, mulla on samanlainen possu kuin toi minkä olet ostanut kirppikseltä. Täytyykin etsiä se! :)

  VastaaPoista
 2. Heh, meillä onkin paljon yhtäläisyyksiä kodeissamme. Varsinkin sen jälkeen, kun meidänkin rinsessan huone tapetoidaan Daalialla ;)

  Onnea possun metsästykseen, toivottavasti löytyy! :)

  VastaaPoista
 3. Löyty jo! Piti heti etsiä. :) Ja arvaa minkä väriseksi maalasin sen vuosi sitten kun löysin sen kirppikseltä. ;)

  VastaaPoista
 4. Ihana tuo cinnamon tyyny! Pisti heti kuvista silmaan, aivan mieleton. Tuoksuuko myos kanelille? :D

  VastaaPoista
 5. Nasba, ootas kun arvaan... Ööö. Villi veikkaus: valkoiseksi?! ;) Hyvä, että possukka löytyi joulutunnelmiin!

  Eryah, nuo tyynyt (x 2 kpl) oli mun tämän joulun "pakko saada" -hankinnat H&M Homesta. Tykkään kovasti, vaikka kanelintuoksuiset eivät olekaan ;)

  VastaaPoista