29.12.2011

Koukutuksia


Heti alkuun täytyy tunnustaa, että kuvaaminen yläkerran remppaprojektissa jäi taas kerran päivän valolla tehtyä, joten palaamme kuviin ja remppakertomuksiin toisella kertaa vaikka toisin edellisessä blogipostauksessa lupailinkin...

Otankin tähän väliin pitkästä aikaa pienen postauksen käsitöistä. Joulun lähestyessä olen viettänyt lähes jokaisen sohvahetkeni virkkuukoukku kädessä. Sohvahetkiä ei ole ollut paljoa tässä härdellissä, mutta jotain valmiita juttuja olen kuitenkin saanut aikaiseksikin.

Kummitytölleni virkkasin synttärilahjaksi muffinsseja. Näistä en tietenkään muistanut ottaa valokuvaa, mutta moni lukijani näihin on varmasti joskus törmännyt. Tässä vielä linkki kuvaan, jonka löysin toisesta blogista, tässä vielä toinenkin linkki. Tuosta jälkimmäisestä kuvasta inspiroituneena tuumailin, että täytyisi kokeilla virkata joskus kokonainen prisenssakakku tai donitsi. Virkkaamani muffinssit ovat olleet niin kivoja ja helppoja tehdä sekä sopivat somasti pienten tyttösten herkkuleikkeihin.

Kärpässienet sen sijaan eivät herkkuleikkeihin oikein sovi, mutta niiden virkkaamista olen suunnitellut jo pidempään. Muutaman kohtuullisen mallikelpoisen yksilön sainkin aikaiseksi. Ohjetta minulla ei sieniin ollut, joten siitä johtuen hain tuota muotoa silmukoiden lisäyksine ja kavennuksineen hieman. Ensimmäisestä tuli melkoinen pallopäinen tatti, mutta seuraavassa vähän lakki jo litistyi. Täpliä en virkannut, vaan ompelin lakkiin täplät valkoisista helmistä.

Tällaisia koukutuksia tällä kertaa, ehkä jo ensi kerralla sitä remppaa vihdosta viimein... :)

Sienten vieressä oleva sydänkoriste on rinsessan kerhossa tekemä. Ihan itse on liimailtu glitteritkin :)


2 kommenttia:

  1. Voi, miten kivoja! Ja helmet pilkkuina on tosi hyvä idea. Olen itsekin pitkään suunnitellut sienien virkkaamista, mutta vielä en ole päässyt toteuttamisasteelle.

    VastaaPoista
  2. Jotenkin osasin aavistella, että tykkäisit :) Ei muuta kuin sienikokoelmaa täydentämään, kunhan virkkausinspis iskee!

    VastaaPoista