28.1.2012

Rappuset

Jotain remppakuulumisia olen lupaillut jo tovin aikaa yläkerran osalta. Aloitetaanpa kevyesti esittelemällä yläkerran rappuset ennen ja jälkeen remontin.

Ennen remonttia. Rappusissa 70-luvulla asennettu muovimatto ja liukuesteet. Seinät ihanaa puupaneelia, joka valitettavasti jouduttiin purkamaan suurelta alueelta seinien eristämisen vuoksi (rappukäytävä yläkertaan oli ennen eristämätöntä kylmää tilaa). 

Remontin jälkeen. Muovimatto revittiin pois, rappuset hiottiin ja maalattiin harmaalla lattiamaalilla. Se vähä, mitä puupaneelista pystyttiin säästämään, maalattiin valkoisella. 

Maalattua puupaneelia kuistilla. 

Tässä siis tämä pikkiriikkinen pilkahdus remontin etenemisestä. Tässä olivatkin ne kaikista valmiimmat osuudet, sillä rappusten ja yläkerran "kesähuoneen" valmista maalattua lattiaa, paria maalattua seinäpintaa ja kuistin lattiaa lukuunottamatta kaikki muu onkin vielä pahasti vaiheessa...

Joku pidempään blogiani seurannut saattaa muistaa, että aikomuksenamme oli palauttaa kuistille muovimaton alta vanha puulattia. Lisää tästä aikomuksesta voi lukea täältä. Hautasimme tämän ajatuksen toistaiseksi, kun tajusimme sen, kuinka paljon pienet lapset ja eläimet tuovat lunta, vettä ja kaikkea törkyä sisään. Päätimme viivästyttää tuota puulattian palauttamista hamaan tulevaisuuteen, kunnes lapset ovat vähän isompia... Sen sijaan asensimme kaikkia aikaisempia periaatteitamme vastaan kuistille laminaatin. Tässä asiassa käytännöllisyys ajoi kaiken edelle.

Seuraavaksi remontin edetessä maalataan meidän tulevan makuuhuoneen lattia ja aletaan laittamaan seiniä kuntoon tapetointia varten. Kesähuoneen sisäkattokin odottaa asennusta. Katto on anoppilani vanha puupaneelikatto, joka odottaa varastossa purettuna. Hyvä vanha katto kierrätetään siis uuteen tehtäväänsä meidän kotiimme. Ajan saatossa kellastuneet puut täytyy kuitenkin maalata ennen kuin niitä aletaan kattoon nakuttelemaan. Se homma odotteleekin sitten lämpimämpiä ilmoja, jotta voi ulkona tai piharakennuksessa maalailla.

Tällaista tänään, jotain muuta ensi kerralla. Mukavaa viikonlopun jatkoa!

3 kommenttia:

  1. Voin kuvitella, mikä homma muovimaton repimisessä on ollut! Mutta lopputulos on kaunis.

    VastaaPoista
  2. Juu, olihan tuossa hommaa ja rappusia hinkutettiin aika kauan maalausta varten...

    Kiitos, Annina, tunnustuksesta. Nämä lämmittävät aina niiiin kovasti mieltä :)

    VastaaPoista