21.2.2012

Pikavisiitti ylakertaan

Olemme viime viikonlopusta alkaen raivanneet yläkertaa lattian maalausta varten kuntoon. Voitte vain kuvitella, millainen homma siinä on ollut, kun muutossa yläkertaan roudattiin sekä meidän että talon entisten asukkaiden ylimääräiset tavarat ja tuo tavaravuori on reilun kahden vuoden aikana vaan kasvanut kasvamistaan.

Nyt on kuitenkin helpottanut, kun tarpeelliset ja säilytettävät tavarat on varastoitu siisteissä pinoissa vinttikomeroihin ja turhat tavarat on laitettu myytäväksi, kierrätykseen tai roviolle. Tästä lähtien en aio enää varastoida mitään turhaa. Nih. Nyt on tyhjää lattiapintaa näkyvissä ja mieheni lomaviikolla sitten lattia saa uuden maalipinnan.

Tässä pieni kuvallinen pikavisiitti yläkerran tunnelmiin. Pahoittelen kuvien huonoa laatua - vastavaloa ja ylivaloa, enpä jaksanut alkaa kuvaushetkellä kirkkaan aurinkoisena päivänä säätämään kameran asetuksia. Oppaana yläkerrassa raitapöksyinen herhiläinen, joka juosta viuhtoi niin että lattia tömisi :)

Näiden likaisten pariovien takaa aukeaa se varsinainen yläkerta. Selän taakse kuvan ulottumattomiin jää pari porrasta alemmalla tasolla oleva ala-aula, joka tunnetaan talon historiassa kesähuoneena. Kesähuone toimittaa tällä hetkellä koko perheen makuuhuoneen virkaa.

Kuvassa keskihuoneen ikkunasyvennys. Kummallakin puolen oli ennen vinttikomerot, nyt oikeanpuoleinen vinttikomero on valjastettu vessaksi - lisätilaa vessalle on hieman lohkaistu huoneen puoleltakin. Keskihuoneen lattiaa purettiin lankku kerrallaan ja suoristettiin painumat. Osa lattiasta jouduttiin tekemään uusiksi.

Vanha lattia kohtaa uuden lattian.

Komeat on maisemat, tuumaavat kaverukset. 

Huussi.

Ja sitten juostaankin jo toiseen huoneeseen....

Tästä huoneesta on tulossa pojan huone. Mutta koska pikkuisäntä on vielä niin kovin pieni ja yläkerran remppa vaatii myös työskentelytilaa, tämä huone jätetään vielä vaiheeseen ja "verstaaksi". Tänne on hyvä levittää mm. tapetointipöytä . Huoneessa ei ole tehty vielä mitään remppaa, eikä vähään aikaan tehdäkään.

Ja siitä kolmannesta huoneesta en ollutkaan räpsinyt epähuomiossa kuvia. Johtuu varmaan osittain siitä, että oli vielä kuvienottopäivänä niiiiin tupaten täynnä tavaraa, ettei koko huonetta oikein hahmottanut eikä pieni oppaamme mahtunut siellä juoksentelemaan. Mutta kyllä tuostakin huoneesta tulen taatusti kuvia jossain vaiheessa postaamaan. Tähän loppui kierros, jotain muuta ensi kerralla :)

Päivitys:  Yläkerrassa kun ollaan, niin lisään vielä yhden kuvan. Alla on meidän tämänhetkiset suosikkivaihtoehdot tuon keskihuoneen eli meidän tulevan makuuhuoneen tapetiksi. Oma suosikkini näistä Tapettitehtaan tapeteista on tällä hetkellä tuo ruskeapohjainen Juhannusruusu.  

Kuvan ei kuuluisi olla noin päin, mutta en saa nyt sitä oikein päin käännettyä...4 kommenttia:

 1. IHANAT pariovet ja ikkunasyvennys! Näyttää siltä, että teille on tulossa mukavasti tilaa yläkerran valmistuttua. Ainakin kuvissa huoneet näyttivät kovin avarilta.
  Ja siitä roinan keräämisestä: Minäkin vannoin pari vuotta sitten muuton yhteydessä, etten varmasti ala keräämään mitään turhaa ja ylimääräistä, nyt kun kerran olin kaikesta turhasta eroon päässyt. Mutta juuri eilen siivosin keittiön komeroa ja miten paljon sieltä löytyikään ihan roskaa tai kirppistavaraa! Kuka lie sinne ne tunkenut...

  VastaaPoista
 2. Ihanalta näyttää ja kivoja tapetteja olet miettinyt! :)

  VastaaPoista
 3. Jaana, kyllähän tuolta kovasti lisätilaa saadaan, kunhan vaan valmistuisi pikkuhiljaa... On sitä kyllä hitaasti ja hartaudella tehtykin, mutta mikäpä kiire tässä, kun alakertakin on riittänyt meidän perheelle vallan hyvin :) Mä ainakin _yritän_ pitää hetken nurkat ja kaapit siistinä ja pyrkiä siihen, että muistaisi tehokkaammin laittaa tavaraa eteenpäin ja kiertoon. Siis yritän :)

  Kiitos kommenteista myös Mieli ja Riitta Sinikka. Olipas kiva, kun sain taas uuden lukija :)

  VastaaPoista