8.2.2012

Retrovaatteita


Olen tosi huono bongailemaan kirppikseltä retrovaatteita lapsille: Tuntuu, etten ikinä tee sillä saralla kivoja löytöjä. Mutta nyt olen kovin onnessani, kun pääsen Facebook-kirppiksillä ihastelemaan muiden retrolöytöjä tai jopa harkitsemaan jonkun retrovaatteen ostoa.

Vauvalle en ole löytänyt vielä mitään mainitsemisen arvoista, sillä niissä kaikkein kivoimmissa froteisissa ihanuuksissa hinnat kipuavat helposti liian koviksi, ja en ole yli 20 euron hintaa valmis maksamaan käytetystä vaatteesta.

Rinsessalle sen sijaan olen tehnyt kaksi löytöä lähiaikoina. Postimies kiikutti laatikkoomme yksi päivä suosikkikuosistani, Finlaysonin "Onni" tai "Miljoonasydän" -kankaasta, ommellun sydänmekon sekä samettisen Fredrikssonin välikausihatun. Hattu on ollut jo kovassa käytössä sisätiloissa, kun neiti on viilettänyt nurkissa punahilkkana. Ihan suosikkihattu, päiväunillekin olisi halunnut laittaa päähänsä.Näitä ostamiani vanhoja vaatteita hypistellessä, ei voi kuin ihastella sitä laatua, mitä lastenvaatteet ovat joskus olleet. Eipä taida tämän päivän Lindexit ja HenkkaMaukat olla enää käytettävissä 30 vuoden päästä...

Laadukkaimmista nykypäivän lastenvaatteista suosikkimerkkejäni ovat kotimainen Metsola, ruotsalainen Villervalla ja nyt uutena ihastuksena tanskalainen AlbaBaby. Ainakin uskottelen itselleni, että nämä merkit ovat laadukkaampia, sillä hintalappu ainakin viittaisi siihen ;) Odotan kieli pitkällä AlbaBabyn kevätmallistoa, josta on nähtävissä jo jotain pilkahduksia internetin ihmeellisessä maailmassa. Alla pari kuvalainausta AlbaBabyltä, niin ihania. Huokaus. Kuvat www.albababy.dk2 kommenttia: