25.3.2012

Tämän viikon kirppisaarteita


Ystäväni suuresta citystä vieraili meillä tällä viikolla. Hän oli koko päivän minun ja lasten seuraneitinä. Oli kyllä todella kiva päivä. Aamupäivällä kolusimme ihan kahdestaan kaksi lähikylän kirpparia ja iltapäivästä matkattiin touhukaksikolla varustettuna vielä toiselle lähikylälle aarrejahtiin. Kumpikin teki hyviä löytöjä, omani esittelen tässä postauksessa.

Ystäväni on haka tietämään ja tunnistamaan vanhaa emalia, ja hän löysikin todella kauniin Esteri Tomulan pienen Vegeta-kattilan. Olen pikkuhiljaa itsekin alkanut vähän innostua tuosta vanhasta emalista. Niillä vaan on kysynnän ja tarjonnan vuoksi jo melko kovat hinnat kirpuilla ja toreilla. Mutta jos jonkun kivan emalisen kahvipannun edes bongaisi, niin saisi pikkunoita pääsiäiseksi pannusen sulkaamunille ja muille herkuille :)

Sitten niihin kirppisbongauksiin... Kerrankin löysin myös miehelleni jotain! Ostin meinaan Panu Kailan Talotohtorin todella edulliseen hintaan. Tuo oli kyllä niin passeli löytö, sillä olemme jo pitkään pohtineet Kailan opuksen hankkimista. Kirjasta selviää kyllä kaikki mahdollinen vanhoista rakennuksista ja niiden remontoinnista - siinä on iltalukemista vähäksi aikaa.

Lapsille retrotuolit. Aivan loistavassa kunnossa kumpainenkin! Näitä kun jostain bongaisin vielä kaksi lisää... Pikkumieskin innostui näistä tuoleista niin, ettei malttanut pysyä pois kuvasta.

Keittiöön punainen postilaatikko, johon saa tunkea keittiössä päämäärättömästi kuljeskelevat lehti- ja postikasat. Kuten kuvasta näkyy, niin sopii myös keittiön muihin punaisiin yksityiskohtiin.

Villatakki pikkumiehelle. Onhan tässä vähän tyttömäisiä sydämiä, mutta se ei meidän isäntää haittaa. Tähän villasettiin kuului myös housutkin. Vähän olivat nukkaantuneet ajan saatossa, mutta muuten aivan priimakuntoiset. 

Tämä minisalkku on naisten iltalaukku. Ostin tämän jo aikaisemmin vanhempieni kotikylän kirppikseltä, mutta esitelläänpä nyt sekin, kun silmiini osui valokuvista. Ehkä vähän epäkäytännöllinen avata, mutta meillä tämä tuleekin lähinnä sisustuskäyttöön.

Seuraavassa blogipostauksessa taidan kertoa erään aamun päähänpistostani. Tuumasin aamulla miehelleni, että minulla olisi yksi villi idea... Siinä vaiheessa isäntä jo henkisesti valmistautui kantamaan olohuoneen kalustoa yläkertaan tai virittelemään jotain muuta mööbelikarusellia... Mutta metsään meni! Siitä lisää sitten seuraavaksi :)

5 kommenttia:

 1. Ihanat retrotuolit! Oletpa löytänyt muitakin kivoja juttuja :)

  VastaaPoista
 2. Sä oot kyllä aikamoinen kirppishaukka! Huippuja löytöjä jälleen kerran. Ja edellisessä postauksessa niin sympaattinen pikkumiehen asukavalkaadi, suloinen <3

  VastaaPoista
 3. Nuo tuolit on niin hienot! Ja vieläpä hyväkuntoiset! Postilaatikko on myös hauska.

  VastaaPoista
 4. Tuolit olivat kyllä paras löytö pitkään aikaan! :) Olen siitä onnekas, että täällä asuinseuduillani on lähietäisyydellä paljon kivoja ns. "maalaiskirppiksiä", joissa on maltilliset hinnat. Mikäs niitä kierrellessä :)

  VastaaPoista
 5. Onko Post laatikko myytävänä?

  VastaaPoista