15.5.2012

Leijonanpäälipasto


Leijonanpäälipasto. Siksi me sitä kutsutaan. Tämä lipaston romu puhutteli jo ensikohtaamisella kirppiskierroksella. Sinne sen kuitenkin ensikohtaamisella jätin, kunnes omatunto alkoi noin viikon päästä kolkuttelemaan. Oli se niin kärsinyt ja tärähtänyt tapaus, eikä kylkeen kiinnitetty hintalappukaan ollut kummoinen, että piti se sitten lopulta pelastaa meidän nurkkiamme kaunistamaan.

Lipasto muuten siis on ihan hyvässä kunnossa, mutta kuten valokuvistakin näkyy, on siitä tuo etureunan viilu lohkeillut todella rumasti. Lisäksi vetimenvirkaa toimittavat leijonanpäät ovat heppoisasti kiinni ja yksi jo pudonnutkin. Tosin tallessa on tuo neljäskin leijonanpää ja odottaa paikalleen kiinnitystä. Muutama naarmukin löytyy myös päällipinnasta, joten näine pintavaurioineen tämä lipasto on jo parhaat päivänsä nähnyt.Ajattelin kuitenkin fiksata tuon viilun kuntoon ja mieheni lupasi kiinnittää leijonanpäät järeämmin paikoilleen. Tuo peilihän ei siis alkujaan kuulunut lipastoon, vaan peili löytyi meidän yläkerrasta edellisen omistajien jäljiltä ja löysi paikkansa lipaston päältä.

Lipaston viereen parkkeerasi viikonloppuna äitienpäivälahjani. Valitsin tällä kertaa lahjan ihan itse ja halusin Ikeasta tuollaisen Lyrik-lampun. Olen pitkään kaivannut ruokahuoneeseen jotain kivaa jalkalamppua ja Ikeasta sen nyt sitten tällä kertaa bongasin. Ikeasta mukaan lähti myös lipaston päällä keikkuva laventeli sekä kaksi ihanaista hortensiaa.
5 kommenttia:

 1. Onpa tosi kaunis lipasto! Hyvä löytö :)

  VastaaPoista
 2. Onpas leijona surkean näköinen! Mutta kaunis lipasto, siron näköinen, vaikka onkin aika iso ja tumma.
  Hauska tuo äitienpäivälamppu!

  VastaaPoista
 3. Eikös olekin surullinen tapaus... Koko lipasto, mutta erityisesti tuo leijona ;) Siksi piti meille pelastaa.

  Tuo on tosi tumma. Oon taistellut itseäni ja maalipensseliä vastaan, sillä mun NIIIIIN tekisi mieli sutia pintaan valkoista tai jotain karkkiväriä - pastellisävyä. Sitten menisi nuo kauniit puunsyyt ja muut piiloon. Maltan. Ainakin vielä ;)

  VastaaPoista
 4. Ma olen taalla pain tottunut naihin tummiin ja raskaisiin huonekaluihin, jotkut niista jopa miellyttaa silmaa :) Mutta taa teidan lipasto ei oo raskaan nakoinen ollenkaan, noi jalat on ihan superbit, tykkaan paljon. Siihen en ota kantaa, etta kannattaako maalata vai jattaa tuollain, koska molemmista varmaankin tykkaisin :) Siis erityisesti jos laitat siihen jonkun kirkkaan varin, keltaisen tai turkoosin ;)

  VastaaPoista
 5. Siellä etelässä varmaan ei ihan olekaan joka nurkalla tyrkyllä skandinaavisen kepeitä ja linjakkaita huonekaluja :) Mä kyllä tykkään kaikenmoisista - niistä tummistakin - mutta omassa kodissa ehkä vielä vähän vierastan. Edelleen maltan kuitenkin tuon maalipensselin kanssa... :)

  VastaaPoista