8.5.2012

Päähänpisto jämätapeteista


Mainitsin muutama blogipostaus sitten päähänpistosta, jonka sain yksi aamu. Avasin puheen miehelleni vinkaten, että minulla saattaisi olla yksi idea. Siinä vaiheessa mieheni valmistautui henkisesti jo kantamaan sohvaa ja kaappeja nurkasta toiseen - pyörittämään massiivista mööpekikarusellia. Jälleen kerran. Mutta tällä kertaa ajatus koskikin meidän keittiön kulahtaneita seiniä - tai oikeastaan vain yhtä seinää.

Meidän keittiö on aivan järkyttävässä kunnossa ja huutaa kovaan ääneen keittiöremppaa. 1970-luvun kaapistot ovat aikansa eläneet ja seinissä on sellainen jo likaisen sävyinen vaalea, hieman persikkaan sävytetty maali. Suurin osa seinistä on osaksi peitetty kaapistoilla tai muilla huonekaluilla, mutta yksi kokonainen seinä on jo pitkään huutanut rumuuttaan. Mitään tuolle ei ole olla kuitenkaan viitsitty tehdä, kun tietää että se keittiöremppa häämöttää tulevaisuudessa.

Nyt sitten ehdotin, että tapetoisimme jämätapeteilla tuon seinän. Meillä on parin kämpän ja kahden talon remontoinnin jäljiltä massiivinen kasa jämätapetteja. Aina on jäänyt rulla tai vajaa ylitse tapetoinnin jälkeen. Tuosta kasasta löytyi melkein kolme kokonaista rullaa kolmea eri tapettia, kaikki vaaleansävyisiä ja hieman samantyylisiäkin. Niistä päätimme tehdä vuorovuodittain "raitatapetin" eli tapetoida hieman tilkkutäkkityyliin.

Lopputuloksen näette kuvista. Itse tykkään tästä väliaikaisratkaisusta kovasti paljon enemmän kuin edellisestä likaisen valkoisesta seinästä. Hulluutta olisi ollut mennä ostamaan uutta tapettia, kun tietää, että kohta seinät, lattiat ja kaapit kuitenkin laitetaan uuteen uskoon. Jämäpaloista tuli ihan pirtsakka ratkaisu :)


Astiahylly on talon edellisten asukkien peruja. Luultavasti se tulee saamaan vielä jonkun pirtsakan maalin pintaansa. 

Näillä tapeteilla on tapetoitu entisessä talossamme olohuone, ruokahuone ja keittiö. 

Yksi suosikkitapeteistani kautta aikojen. Harmi vain, että tätä ei enää saa mistään... Meillä oli tapettia edellisen talomme keittiössä tällaisena harmaakuvioisena sekä mustakuvioisena. Pahoittelut huonosta ja epätarkasta kuvasta...

6 kommenttia:

 1. Ai että, miten hauskan näköinen seinä!
  Ja ihana tosiaan tuo sinun suosikkitapettisi.

  VastaaPoista
 2. On muuten upea toi vika ei sun suosikkitapettisi! Miksei sita enaa valmisteta? :o

  Ja keittiontapettiratkaisu sopii teidan tyyliin kuin nena paahan :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos taas kommenteista :)

  Eryah, tuo tapetti on muutaman vuoden takaista mallistoa ja poistui sitten uusien mallistojen myötä. Ihan blääh... Kävin kyllä monesta paikasta vielä kyselemässä pari vuotta sitten, mutta oltiin myyty joka paikasta loppuun.

  VastaaPoista