13.7.2012

Asuntomessuilla


Lasten leikkipaikka, jossa kaikki elementit kohdillaan. Samaa tuumasi myös meidän rinsessa, joka olisi iloissaan kirmannut naruaidan toiselle puolen leikkimään.
Käytiin tänään heti ensimmäisten joukossa tsekkaamassa Tampereen asuntomessut, kun ovat tänä vuonna ihan melkein kotikulmilla.

Tällaiselle vanhan talon kunnostajalle uusien talojen zoomailu ei ihan hirmuisesti antanut remonttivinkkien puolesta, mutta kyllähän niissä uutuutta huutavissa taloissa ja kivoissa sisustusratkaisuissa toki on paljon katseltavaa. Messut kuitenkin tarjoavat varmasti parasta antiaan talonrakentajille tai uudemman talon kunnostajille.

Ei kierretty läheskään kaikkia taloja, sillä rehellisyyden nimissä talojen modernius ja samankaltaisuus lopulta alkoi kyllästyttämään, ja osa jätettiin sitten suosiolla väliin. Mieleen tältä asuntomessuvisiitiltä jäivät isot ikkunat ja vaaleat pinnat, kovat panostukset terasseihin ja patioihin sekä kivitalot ja niiden rouheat materiaalit, kuten betonilattiat. Ihmetystä herättävä ratkaisu oli ensimmäisessä kerroksessa sijaitseva sisäpihalle avautuva lasiseinällinen wc-tila, onkohan kiva katsella pöntöllä istuessaan naapureiden puuhia ja päinvastoin...? Omia ihastuksiani sisustuksissa puolestaan olivat matot, tekstiilit ja valaisimet, niistä löytyi monta kaunista makuuni uppoavaa.

Kannoin mukanani kameran sijasta iPhonea (pahoitteluni siis kuvien heikkoa laatua!) ja nappailin sillä kivoista jutuista muutamia kuvia. Tässä siis tulee asuntomessujen valikoituja paloja.
 
Yksi talo on tapetoitu kauttaaltaan meidänkin suosimilla Pihlgŕen & Ritolan tapeteilla. Tässä upeaa Lumikidettä kahden kerroksen korkuisen seinän verran. Meillä oli edellisen talomme makuuhuoneessa tätä tapettia ja kyllä pikkuisen taas alkoi vanha suola janottamaan... Ihana tapetti!
Lastenhuoneen tunnelmia ja Pihlgrén & Ritolan pöllötapettia samaisesta talosta. Ihanat räsymatot.

Lisää tapettituttavuuksia. Tätä samaista Eijffingerin tapettia löytyy kotimme alakerran vessasta vihreäpohjaisena.

Ulkoterassilla ihana puinen kattokruunu.

Tässä talossa oli persoonallinen ja muihin verrattuna hieman runsas sisustustyyli. Erikoisin ratkaisu oli kattoon asti ulottuva tapetointi. Tämä kuva on samasta kohteesta kuin kaksi edellistäkin kuvaa.

Mattoihastuksia vol 1. Pompulamatto.

Mattoihastuksia vol2. Tämä toi mieleen virkatut isoäidin neliöt.

Mattoihastuksia vol3. Upeanvärinen itämainen matto. Harmi, ettei tässä kuvassa väri oikein pääse oikeuksiinsa.

Kylpyhuoneen helmi, puinen sisäpalju.

Jotain tuunattujakin huonekaluja löytyi. Tässä lehtileikkeillä kehystetty peili.

Väriläiskä sisustuksien joukossa. Tässä talossa oli hyödynnetty sisustuksessa paljon kierrätettyä ja tuunauksia (kolme edellistä kuvaa, itämainen matto, palju ja peili, olivat myös samaisesta talosta). Sisustuksesta löytyi mm. se himoitsemani 70-luvun kärpässienijakkara.
Mattoihastuksia vol4. Tilkkumatto ja muutenkin kiva lastenhuoneensisustus.
Persoonallinen ratkaisu kirjojen säilyttämiseen. Parasta tässä oli kirjojen värikoodaus, seinä oli kuin taideteos :)

Mustavalkoisia canvastaulukuvia näkyi muutamissa kohteissa, enkä ihmettele, ihania sisustuksen piristysruiskeita ovat.
Persoonallinen lauderatkaisu. Noissa lauteiden virkaa toimittavissa kuutioissa oli sisällä vaihtuva värivalo.
Loft-tyylisen talon yläkerrassa valokylläinen ateljeetila. Inspiroiva tila myös sisustukseltaan. 

Tässä sisustuksessa oli pompulamaton lisäksi pirteät puupompulalamput. Tykkään!
Eri pari tuolit ja kiva neliönmallinen pöytä.
Pirteä sisustuksen yksityiskohta. Bambi <3

3 kommenttia:

  1. Kiitos tästä! Kun en itse ole pääsemässä paikalle, on kivaa saada parhaat palat toisilta. Tuollahan on vaikka mitä hienoja juttuja. Puinen kattokruunu on ihan huoppu! Ja kylppärin puinen palju.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Vahvistui ajatus, että ei ole messut meidän juttu. Huvilaneidossa asuminen on toista maata. Vanhassa vara parempi. ;) Iloa suveenne! tuikku

    VastaaPoista
  3. Kiitos tästä pläjäyksestä! Paljon mielenkiintoisemmat kuvat, mitä Messuluettolossa :)

    VastaaPoista