29.10.2012

Jotain muuta kuin valkoista


Välillä suosin sisustamisessa valkoista ja vaaleita värejä, ja välillä taas iskee ihan hillitön värinhimo ja täytyy saada räiskyviä ja niitä tummiakin värejä ympärilleen. No, muuttuvan mielen kanssa ei ainakaan lopu kodin sisustaminen koskaan kesken :)

Tällä kertaa väri-inspiraatio iski yhdestä suosikkiblogistani. Hattaralandian (klik!) Jaana oli ideoinut pienistä räsymatoista hauskan tilkkumaton. Idea oli sen verran hauska, että kuulin siitä ennen blogistaniaa ystävältäni, joka oli bongannut saman idean Jaanan blogista. Lähiseudun Tiimarit on nyt tyhjennetty pienistä räsymatoista ja meidän olohuoneessa komeilee yksi räsytilkkumatto ja ystävälläni toinen. Juuri tämä ideoiden kierrättäminen on kyllä ihan parasta blogimaailman antia. Kiitos siis vielä Jaanalle aivan huippuideasta! :)
Meidän olohuoneen mattoon tarvittiin 6 kpl 60 x 90 cm kokoisia räsymattoja, jotka yhdistin sormet verissä yhdeksi kokonaiseksi matoksi käsin ompelemalla. Matot kustansivat Tiimarissa 2,99 eur/kpl, joten matto pysyi kohtuuhintaisena. Haasteelliseksi tässä hommassa osoittautui se, että matot eivät olleet pituutensa suhteen aivan identtisiä, vaan suuriakin heittoja oli. Siten kohdistaminen ja yhteensovittaminen oli välillä vähän haasteellista. Olen kyllä supertyytyväinen mattoon, sillä siitä tuli väri-iloa ja kivaa "mummolafiilistä" kotiimme. 

Kuten kuvasta näkyy, olen puuhastellut muitakin käsitöitä. Viirinauhatehdas on vauhdissa :)


Mitäs muuten tuumaatte tästä sohvavanhuksen alkuperäisestä kuosista? Ihanan kamala vai kamalan ihana? :) Normaalisti tuo sohva on huputettuna, mutta nytpä hupun pesun ajaksi on palvellut omassa kuosissaan. Tykkään kyllä noinkin, mutta kyllästyn tuohon ärtsyyn kuosiin vaan valitettavasti aika nopeasti ja kaivan helposti taas huppuset esille. 


Kirjavan sohvan kaverina edelleen valkoinen Ektorppini.

Valkoisella Ektorpilla rinsessa uusissa mummun kutomissa villasukissaan. Sukista tuli aivan ihanat, kiitos mummulle :)

6 kommenttia:

 1. Näyttää kivalta! Musta sohvan vanha kuosi sopii jännällä tavalla uuteen mattoon. Siinäkin on vähän mummolafiilistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varsinainen mummolasohva tuo onkin, sillä on mieheni isovanhempien peruja ja tuli meille "talon kylkiäisenä" :)

   Poista
 2. Mä niin aion kokeilla tuota..Mattoja on omasta takaa vinopino. Loistava idea oikeastaan kun en mistään löydä just sopivan mittaista mattoa. Että kiitos vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä niin loistoidis juuri sen takia, että saa tehtyä just sen kokoista mattoa, kun kaipailee :)

   Poista
 3. Hienoa, että ideat menevät kiertoon! Kuten sanoit, se tässä blogimaailmassa on just sitä parasta antia.
  Matto näyttää tosi hyvältä!!! Mun mielestä se on hienompi, kuin mun matto. :) Ja ihan samat ongelmat noissa kaikissa halpismatoissa taitaa olla, etteivät ole saman kokoisia. Ei ne heitot ainakaan mun matossa kauheasti näy, mitä nyt vähän kupruilee jostain kohtaa.
  Sohvan kuosi on hauska, mutta juuri sellainen mihin saattaa kyllästyä. Onneksi ilmeen saa helposti muutettua huputtamalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun matto on enemmän "tilkkutäkkimäinen" ja siksi _tosi_ makee! :)

   Mä toivon, että nuo pahimmat kuprut tuosta käytössä vähän tasoittuvat...

   Poista