1.10.2012

Virkattu viirinauhaLääkärin käskystä olen ottanut iisisti (ei mitään vakavaa, ei hätää :)) sohvaperunana, vaakatasossa ja muuten vaan paikallaan löffäillen tai eteenpäin hitaasti hipsutellen. En kuitenkaan ole malttanut olla tekemättä yhtään mitään, vaan löhöilyn ohessa työstin viime viikolla virkatun viirinauhan. Ajatus viirinauhaan on jäänyt päähäni blogimaailmasta, muistaakseni ainakin Kaunis pieni elämä -blogissa (klik!) olen sellaisen nähnyt.

Ohjetta minulla ei tähän ollut, vaan yksinkertaisesti aloitin 20 pylvään aloituskerroksesta kaventamaan viirin kärkeä kohden. Langat olivat aiemmista virkkuutöistä jääneitä jämiä ja siten lähes kaikki eri laatua. Tämä tietty näkyy lopputuloksessakin, sillä viirit ovat langanpaksuudesta johtuen vähän eri mallisia ja  eri kokoisia. Lopuksi virkkasin viirit yhteen nauhaan ja vielä kanttasin jokaisen viirin valkoisella. Hauska ja nopea projekti, näitä voisi tehdä lisääkin :)


  

Mallailin valokuvausta varten viirinauhaa olohuoneen kaappia vasten ja siihen se nyt hetkeksi jäi odottamaan lopullista sijoituspaikkaansa. Luulenpa, että rinsessan huoneeseen lopulta päätyy. Tuo olohuoneen kaappi muuten on talomme entisten asukkaiden peruja, ja pari viikkoa sitten se sai siirron olohuoneeseen tasoittamaan muuten melko vaaleata värimaailmaa. Tykkään kaapin uudesta paikasta, sillä tämä kaunokainen ei päässyt oikeuksiinsa aiemmassa paikassaan eteisen pimeässä nurkassa.
Tervetuloa kaikki uudet lukijat! Teitä on tipahdellut lisää pikku hiljaa. Olen aivan mykistynyt siitä, että omaksi iloksi aloitettu blogini on kerännyt jo huikeat 62 lukijaa. Ihanaa!

10 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! Mäkin tein vähän aikaa sitten virkatun viirin:) Hauskaa hommaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä sun blogissasi mä varmasti olen varmasti tähän viirinauhaan myös törmännyt! Muistelinkin, että parissakin blogissa näitä on näkynyt. Kiitos siis sullekin inspiraatiosta! :)

   Poista
 2. Voi kuinka söötti. Osaisinpa mäkin virkata. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuta kuin koukku käteen ja harjoittelemaan ;) On supersimppeliä ja koukuttavaa hommaa, kun vauhtiin pääsee...

   Poista
 3. Hauska!!! Ja ihan loistava vinkki kummitytölle joululahjaksi.
  Kaappi on kyllä tosi kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin aloin heti miettimään joululahjatehtailua... :)

   Poista
 4. Teidan koti on kylla niin kodikas, ettei toista!! Makin haluaisin (ja mikapa estaa?! ...laiskuus...) tehda jonkunlaisen viirinauhan sellaiseksi pysyvaksi lastenjuhlakoristeeksi, esimerkiksi.

  Hyvia vointeja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos Eryah! <3 Joo, sulla kun tuo koukku pysyy niin hienosti kädessä, niin tää viirinauha on sulle ihan helppo nakki. Go for it! :)

   Poista
 5. Heippa! Eksyin blogiisi kun googletin virkatun viirin ohjetta :) Minkä mittainen tuosta yhdestä viirilapusta tuli tuolla 20 pylväällä????? t: Laura

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi vaan! Viirilapun mitaksi tuli omalla virkkauskäsialallani n. 15 cm.

   Poista