8.11.2012

Hempeät jakkarat


Kun mummolani pöytä (klik!) muutti meille, seurasi siitä jälleen armoton huonekalukaruselli. Ruokailuhuoneessa ollut vanha pöytämme piti mahduttaa tuon karusellin myötä keittiöön. Tuo pöytä on kuitenkin sen verran iso, että entiset tuolimme eivät enää sopineetkaan keittiöön. Piti löytää jokin uusi kompakti ja toimiva ratkaisu. Ensiksi ajattelin majoittaa keittiönpöydän ääreen päällystämäni varajakkarat (klik!), mutta sitten tulin järkiini. Mitkään kangaspäällysteiset istuimet eivät tässä elämäntilanteessa (lue: pienten lasten ruokailussa) tule kysymykseen.

Aikani internettiä, kirppareita ja mm. Ikeaa koluttuani, päädyin tilaamaan metalliset jakkarat Ellokselta. En voisi olla tyytyväisempi. Ovat meinaan juuri sopivan simpsakat ja mahtuvat käytön jälkeen kätevästi jemmaan pöydän alle pois tieltä pyörimästä. Väreistä ei ollut tyrkyllä kuin yksi vaihtoehto, hempeät vaaleanpunaiset. Koska pidän vaaleanpunaisesta, niin eipä tuo haittaa :) Lisäksi ihan vahingossa ovat lähes samaa sävyä kuin aiemmin rinsessalle maalaamani juniorituoli.


Keittiönpöytä on käytössä arkiruokailuissa. Vieraiden kanssa kaffitellaan ja ruokaillaan sitten taas ruokailuhuoneessa mummolan pöydän ääressä. Päivittäin pöydän ääressä puuhataan myös leikkitouhuissa, askarteluissa ja palveleepa samainen pöytä toistaiseksi myös bloggaajan työpisteenä. Tykkään kovasti pöydän neliömallista, sopii hyvin meidän nurkkiin, ja tarvittaessa levittyy tuplakokoiseksi suurempien seuruiden ruokailuun.

 Mummolan pöydän ympärillä vallitsee vielä melkoinen värien sekamelska tuolien ja myös mummolasta meille muttaneen puusohvan kesken. Turkoosi tuoli on uusimpia maalausurakoitani, muiden sävyjä mietin vielä. Hitaasti hyvä tulee...

 Tyypillinen näky mummolan pöydän ääressä. Kattimatti päiväunilla.

Lopuksi muutama kuva rinsessan leikeistä mummolan pöydän ääressä. Ostimme uusia värikkäitä kahvikuppeja Turun reissultamme Tigerista (klik!). Mahtava kauppa, täytyy blogata jossain välissä muistakin löydöistäni :)Herkulliset puiset muffinssit telineineen rinsessa sai kesällä ystävältäni. Kovin ovat mieluisat.

8 kommenttia:

 1. Ihania värejä ja kuvia :) Ja mitä löytöjä jälleen! Mummolan pöytä ympäristöineen sopivat musta ihanasti yhteen! Uniikki yhdistelmä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitosta vaan :) Kodikas tuo nurkkaus on kyllä minunkin mielestäni ja tulee niin oma mummola mieleen.

   Poista
 2. On kyllä kivat metallijakkarat!
  Tuo mummolanpöytä-nurkkaus näyttää niin kotoisalta, tykkään tosi paljon.
  Kiva, että säkin pääsit Tigeriin shoppaileen, se on mun yks lempparikaupoista. Oon miettinyt, että lausutaanko tuo nimi niinku "taiger", vai tanskalaisittain "tiiger". Kerran jopa kysyin sitä Tigerin myyjältä, mutta vastaus kuului: "Ihan miten haluat". Kun tuo nyt ei yhtään selventänyt asiaa, niin jatkan nimen lausumista tanskalaisittain. Tää mun juttu nyt lähti vähän rönsyilemään, mutta pohdiskelempa vaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se "tiigeri" oli kyllä ihan paratiisi. Halpaa ja kivaa tavaraa :) Enkä olisi kyllä kyiseiseen puljuun osannut astua sisään, jos et olisi siitä aiemmin vinkkaillut blogistaniassa. Joten isot kiitokset vaan sinne! :D

   Poista
 3. *Paljon sisustusta ylistavia sanoja* (koska tuntuu, etta toistan itseani ;D) Onko tuo Tiger sellainen sekametelikauppa? Taisin kayda siella viime Suomen reissulla, ja kyllahan siella viihtyi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se just sellainen sekametelikauppa. Siellä oli jopa karkkeja ja teetä tyrkyllä, ja kaikkea mahdollista korteista hiusponnareihin, maatuskoista naulakoihin, leluista villalankoihin... Tanskalaista tuontitavaraa "sikahalvalla" :)

   Poista
 4. Ihana koti <3 *huokailee täällä :) * Joo nää kangaspäällysteiset tuolit,tuhansien jatkuvien pesujen jälkeen vaihdoin niihin GreenGaten vahakangasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 ja kiva saada uusia lukijoita, tervetuloa Mamma! Vahakangas onkin muuten nerokas idea tuolien päällystämiseen, tämä idea menee ehdottomasti korvan taakse :)

   Poista