16.1.2013

Haaste


 
Sain pitkästä aikaa blogihaasteen. Haaste saapui Paint it black -blogista. Kiitoksia vaan kovasti haastajalle :) 
Haaste menee näin: 

- kerro 11 asiaa itsestäsi 

- vastaa haastajaan esittämiin 11 kysymykseen 

- keksi 11 uutta kysymystä, jotka esität uusille haastetuille 

- haasta 11 bloggaajaa, joilla on alle 200 lukijaa 

- ilmoita heille, että heidät on haastettu 

Kootessani näitä 11 asiaa itsestäni koetin miettiä sellaisia asioita, joita en ole vielä koskaan blogissani maininnut. Joten tässäpä tulee 11 uutta asiaa bloggerskasta.

1. Nuorempana toiveammattini oli eläinlääkäri. Nuo haaveet pyyhkiytyivät pois, kun olin työharjoittelussa eläinlääkärissä. Itkeä tihrustin salaa, kun mummeli toi villamyssynsä sisällä kissanpentuja lopetettavaksi. 

2. Nykyään teen leipätyötäni markkinoinnin parissa ja viime vuonna hankin lisäsivistystä opiskelemalla tiedotusoppia. 

3. Tällä hetkellä ainoa kodin ulkopuolella tapahtuva harrastukseni on kyläyhdistyksen askartelukerho, mutta pian on aika kaivaa lentopallotossut naftaliinista...

4. Olin nuorempana melkoinen lukutoukka, mutta viimeksi olen lukenut kokonaisen romaanin esikoiseni odotusaikana. Taatusti palaan tuon harrastuksen pariin myöhemmin elämässäni, kun aikaa on enemmän.

5. Ensimmäisessä "oikeassa" asunnossani oli sisustuksen päävärinä sininen. Nykyään välttelen sinistä niin vaatteissa kuin sisustuksessakin. Ehkä sain aikoinaan yliannostuksen ;) 

6. Olen viimeiset kaksi kuukautta ollut punatukkainen moooonen blondina vietetyn vuoden jälkeen. 

7. Olen tällä hetkellä pahasti koukuttunut suklaaseen. Päätin aloittaa vieroituksen, kunhan viimeisetkin joulusuklaat on syöty.

8. Olen hujoppi. Pituuteni on 180 cm.

9. Pidän siisteydestä, mutta kotonani ovat kaapit ja komerot (eli ne katseilta piilossa olevat asiat...) kuin pommin jäljiltä.

10. Ainoat huonekasvini ovat kuistilla kituvat pelargoniat. Kaikki muut rehut ovat kuolleet kastelemattomuuteen tai liikaan kastelemiseen.

11. Löysin muutama vuosi sitten itselleni kirjoittamani kirjeen, joka oli päivätty vuonna 2001. Tuossa kirjeessä haaveilin asuvani 10 vuoden päästä mansardikattoisessa puutalossa perheeni kanssa. Tajusin eläväni unelmaani :) 

 Ja sitten vastaukset 11 visaiseen kysymykseen.

1. Miten rentoudut? 
Monella tapaa. Viime aikoina tekemällä käsitöitä, katselemalla elokuvia ja syömällä suklaata – kaikkia yhtä aikaa. Jos vielä yksi käsi on vapaana, niin siihen voin ottaa vielä glögimukillisen. Joulu ei ole vielä ohi niiltä osin ;)

2. Millaisia blogeja luet? 
Kirjo on aika laaja, mutta melkeinpä seuraamani blogit pyörivät seuraavissa aihepiireissä: sisustus, vanhat talot & tavarat, remontointi, lapsiperhe-elämä, kirppikset, käsityöt, diy-jutut...

3. Mikä tekee sinut iloiseksi?
Perheeni.

4. Mistä haaveilet? 
Remontin valmistumisesta. Äh, mitäs suunniteltavaa tai tehtävää sitten enää olisi... ;) Onnellinen ja tasapainoinen elämä riittää. Ja niistä materialistisista haaveista on todettava, että uusi keittiö olisi kiva.

5. Millainen on hyvä vapaapäivä?
Kotikeskeinen oleilu, jossa sopivassa suhteessa touhuja lasten kanssa ja puuhastelua jonkun keskeneräisen kotiprojektin parissa (remppa, käsityöt, tuunailut...). Ystävien seurasta en myöskään pahastuisi. p.s. Onko kotiäideillä vapaapäiviä? ;)

6.Oletko kahvin vai teen juoja?
Kahvia, kiitos.

7. Mikä on lempipaikkasi kotona?
Voi monta... Mutta vastaanpa, että sohva. Sohvan nurkassa fiilistelen pönttöuunin lämmössä ihan itsekseni tai vaikkapa luen satukirjoja lapsilleni.

8. Teetkö ekotekoja? Mitä?
Ainakaan en sumeilematta nakkaa kaikkea sekajätteeseen, vaan omistan useamman roskiksen. Lisäksi ostan paljon kirppareilta mm. leluja, lastenvaatteita, huonekaluja, sisustustavaraa. Tietenkin kierrätän kirpputorien/Uffin/Pelastusarmeijan/SPR:n kautta myös eteenpäin itselle tarpeetonta. 

9. Mikä on vahvuutesi?
Hmm... Tämä on vaikea, joten kysyin apua mieheltäni. Hän totesi, että periksi antamattomuus ja päättäväisyys. Aika isoja adjektiiveja. Itse olisin sanonut jotain huomattavasti kevyempää, kuten luovuus tai luova hulluus ;)

10. Entä heikkoutesi?
Suklaa... Luonteenpiirteistäni se, että jään helposti murehtimaan ja miettimään turhia asioita. Onhan se hyvä, että miettii eloa monelta kantilta, mutta joskus olisi hyvä jättää jotkut asiat analysoimatta puhki.

11. Lempikukkasi?
Luonnonkukista lemmikki ja kaupan kukista tykkään kovasti tällä hetkellä mm. hortensioista ja pioneista. Mitään kestosuosikkia en omista - antaa kaikkien kukkien kukkia :)

Tämän haasteen olen bongaillut jo niin monesta blogista, joten jätän tällä kertaa haastamatta. Jos joku ei ole vielä tähän haasteeseen vastannut, niin ei muuta kuin toimeksi. 

Näiden yöpuulle valmistautuvien lapsosten myötä toivotan oikein mukavaa viikon jatkoa!
2 kommenttia:

 1. Hassua, miten mielessään on muodostanut tietynlaisen kuvan ja tuo pituutesi yllätti. :)
  Mä taas oon tosi lyhyt, 154cm.
  Siisteyden suhteen oon samanlainen, kaapit ovat kauheassa kaaoksessa, vaikka muuten olenkin aika tarkka.
  Ja ihanaa, että elät unelmaasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Hauska tuo mielikuva-asia ja niin ihanaa kuulla, että muillakin on kaapeissa luurankojen sijaan kaaos. Kaappeihin, laatikoihin ja komeroihin on niin kätevää siivota sotkut, poissa silmistä - poissa mielestä :)

   Poista