7.1.2013

Ikuisuusprojektin etenemistä

 Kuistin tapettia ja ulko-ovi. Äitini virkkasi mittojen mukaan ulko-oveen ihanat pitsiverhot. 

Meidän kuistin ja yläkerran kesähuoneen sekä aulan eristäminen on "pikkuisen" venähtänyt alkujaan suunnitellusta aikataulusta. Projektihan alkoi kesällä 2010 sorkkarautahommilla (klik!).

Välissä on tehty pihalle ulkokuistia, parveketta ja terassia. Alakertakin myllättiin korottamalla katot takaisin alkuperäiseen korkeuteensa ja muurauttamalla pönttöuunit takaisin paikoilleen. Eli onhan tätä hommaa tässä ollut... Kuitenkin olemme jo vuoden päivät nukkuneet koko perheen voimin yläkerrassa, rempan keskellä tosin.

Nyt ollaan yläkerran kanssa siinä pisteessä, että pääsimme tapiseeraamaan. Se jos mikä tuntuu konkreettiselta rempan etenemiseltä! Mieheni on tässä isyysvapaansa aikana tapetoinut tarmokkaasti kuistin, kesähuoneen ja meidän huoneemme. Parhaillaan hän virittelee rinsessan huoneeseen ensimmäistä tapettivuotaa Daaliaa (klik!). Poikasen huone ja yläkerran vessa ovatkin sitten vielä aivan vaiheessa.

Kävin napsimassa yläkerrasta vähän kuvia. Remppakaaokseltahan se vielä näyttää, mutta kiva kurkistaa välillä rempan keskellekin.

Rappukäytävää yläkertaan. Seinän alaosaan tulee puolipaneeli ja yläosassa on tapettina Tapettitehtaan Kukkaruutu (klik!).

Kesähuone. Tämä pieni tila palveli muutaman kuukauden ajan isäntäväen makuuhuoneena ennen kuin loppuosa yläkertaa otettiin käyttöön. Tähän luultavasti parkkeeraamme sänkymme myös joskus tulevaisuudessa, kun perheen pieninkin alkaa kaivata omaa huonettaan. Kutsumme tuota huonetta kesähuoneeksi siksi, että niin on talomme historiassa aina tehty :)

Kurkistus kesähuoneesta meidän makuuhuoneeseen.

 Lisää makuuhuonetta. Tapettina Tapettitehtaan Lumikide (klik!). Oikealla näkyvä ovi johtaa tulevaan vessaan. Tuo tila lohkaistiin huoneesta, sillä ylhäältä uupui tyystin hotelli helpotus. 


Siinäpä se pikainen piipahdus yläkertaan. Palataan asiaan sitten taas uudestaan, kun saamme vähän listoja ja paneeleja paikoilleen sekä Rinsessan huoneeseen tapetoitua seinää :) 

Vaikka hidas remontointi välillä turhauttaakin, niin ainakin yhden selkeästi hyvän puolen tästä hitaudesta keksin. Parasta remontin hitaassa etenemisessä on se, ettei tule tehtyä hätiköityjä päätöksiä. Päätimme tapetit yläkertaan noin vuosi sitten ja aina vaan olemme pitäytyneet samoissa tapettivalinnoissa, vaikka aikaa olisi tässä ollut pyörtää päänsä moneen kertaan. 

Ongelmaksi tapettivalinnoissa on koitunut Pikkuisännän huoneen tapetti... Olemme halunneet käyttää remontissamme ihastuttavia Tapettitehtaan tapetteja kautta linjan, mutta pienten poikien huoneeseen sopivat tapetit ovat siellä vähän kortilla. Pöllöt ja puput eivät oikein iske, perhosta (klik!) olemme harkinneet jo pitkään, mutta edelleen epäilevällä kannalla... Koska kyseessä on kuitenkin melko iso investointi, niin tänne saa vinkata pienten poikien huoneeseen sopivia tapettivaihtoehtoja myös muilta valmistajilta. Kiitollisna otan vinkkejä vastaan :)

6 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä! Kivoja nuo kaikki tapetit!
  Ferm Livingillä on mielestäni kivoja lasten tapetteja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meidän maut kohtaavat tässä(kin :)), sillä olen noita Ferm Livingin tapetteja vähän myös katsellut - ovat kyllä aivan ihania. Yllätyin, että niitä myydään nykyään myös Elloksella. Täytyypä vielä käydä zoomailemassa ihan "tositarkoituksella" :)

   Poista
 2. Minä tykästyin sinisiin kukkoihiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukot kuosina kolahtaa täysillä, mutta vierastan tuota tummansinistä... Miksi mun täytyy olla näin tylsästi värirajoittunut ;)

   Beessit kukot taas olisivat niin kovin lähellä meidän olohuoneen Pro Finlandiaa sekä sävyltään, että kuvioltaan. Harmi, ettei kukkoja tällä hetkellä saa vihreänä. Tätä kuvaa olen kovin ihastellut: http://img.mtv3.fi/mn_kuvat/mtv3/koti/divaani/ideakoti/564432.jpg

   Poista
 3. Kiva päästä kurkistelmaan yläkertaanne. Teidän tapetit on kyllä ihania! Itse suosin myös Tapettitalon tapetteja, sieltä taitaa löytyä ne kaikkein kauneimmat.
  Pojan huoneeseen on kyllä vaikea valita tapettia, varsinkin isomman pojan. Sen takia meillä päädyttiin vain maalaamaan 11-v. pojan seinä, koska sopivaa kuosia ei vain tuntunut löytyvän. Voittehan tekin aluksi vaan maalata ja koristella vaikka kivoilla seinätarroilla. Siihen on sitten helppo vetää tapetti päälle, kun sopiva löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ainahan sitä voi sitten mennä maalikauppaan, jos ei kuosia löydy. Ja maailma on pullollaan mitä ihanampia sisustustarrojakin. Hmmm... Katsotaan kuin meidän käy :)

   Poista