18.2.2013

Sammakkoprinssille kruunu ja muita mukavia


Meidän lasten leikeissä eivät kaupan muoviset prinsessatiarat pysy kauaa ehjinä. Niinpä päätin virkata lasten leikkeihin kestävämmät kruunut.

Kruunujen ohje on omasta päästä ja sovitettu sokeritärkkäystä silmällä pitäen napakasti lasin ympärille. Virkattuani kruunut tein tosiaan sokerista ja vedestä tärkkiä, jossa oli n. 1,5 dl vettä ja 1,5 dl sokeria. Sokeri sekoitettiin lämmitettyyn veteen. Uitin kruunut läpimäriksi tärkissä ja nostin kuivumaan lasien ympärille kruunun kärjet alaspäin. Kuivuminen kesti odotettua pidempään, sillä vasta 1,5 vuorokauden päästä olivat täysin kuivia.


Tuossa sokeriliemessä tärkkäsin kahden kruunun lisäksi äitini päiväpeittoprojektista ylijääneitä pieniä pitsiliinoja lumitähdiksi ikkunoihin.

Rinsessa tykkäsi kruunuista kovin ja otti heti mukaan leikkeihinsä. Lasten päässä ovat vähän keikkuvaa ja putoavaa sorttia, mutta voisihan noihin virkata vaikka sitomisnarut niin pysyisivät paremmin vauhdissa mukana.

10 kommenttia:

 1. Loistavaa, suurensuuri kiitos tärkkäysohjeesta!!! Nuo kaupan muovikruunut ovat aivan järkyttävän kehnoa tekoa, meillekin väsätään nyt kyllä ihanat virkatut kruunut ♥

  VastaaPoista
 2. Hauskat kruunut niin sammakoille kuin prinsessoille!
  Ja tuo "joustinpatjaseinällä" on kans tosi hyvän näköinen :)

  VastaaPoista
 3. Suloiset kruunut! Täytyy ehkä ehkä itsekin kokeilla kruunun tekoa...

  VastaaPoista
 4. Mahottoman söpöset kruunut :) Eipä ne kaupan muovikruunut ole meilläkään kestäneet.

  VastaaPoista
 5. Voitit blogissani Virkkukoukkusen julisteen,käy kahtomassa säpostiosoite ja laita osoitetta tulemaan jos tahot julisteen :)

  VastaaPoista
 6. Kertakaikkisen suloisia kruunuja! Blogissani on muuten haaste siulle: http://vintage-sunflower.blogspot.fi/2013/02/paljastuksia.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos blogihaasteesta! Täytyykin käydä kurkkimassa blogiasi :)

   Poista
 7. Kiitos kommenteista :) Nämä kruunut oli tosi mukavia ja nopeita tehdä, joten ei muuta kuin virkkuukoukut kouraan ja menoksi :)

  VastaaPoista