19.5.2013

Remontissa pari muuttujaa...


Viimekertaisen blogikirjoituksen perusteella meidänhän piti tapetoida Poikasen huone mustalla Apollo-tapetilla. Niinhän me teimmekin - kahden tapettivuodan verran. Sen jälkeen vihelsin pelin poikki, sillä huomasin että jotain on pielessä. Tapetti ei vastannut odotuksiani.

Vertasin tapettia saamaani mallipalaan ja huomasin niissä selvän eron. Mallipalassa perhoset olivat paljon kirkkaamman valkoiset ja seinässä olevassa tapetissa selvästi haaleammat. Palasimme siis asioimaan Tapettitehtaalle, sillä ymmärrettävästi vanhalla painotekniikalla ja käsinpainettuna tapeteissa voi olla painoksista riippuen isojakin eroja värien kirkkaudessa. Uutta painosta ei ollut tiedossa, joten päätimme vaihtaa tapetit kokonaan pitkään ykkösvaihtoehtona keikkuneeseen Perhoseen.

Moni varmasti olisi jatkanut tapetointia loppuun saakka, mutta kun tätä taloa kerran remontoidaan hitaasti ja tarkkuudella, niin haluan olla täysin tyytyväinen lopputulokseen. En kyllä voisi olla tyytyväisempi vaihtokauppaan sekä Tapettitehtaalta jälleen saamaamme huippuhyvään asiakaspalveluun. Nyt kodissamme on sininen seinä, mutta Tykkään tästä väripaletin laajennuksesta kyllä isolla T:llä :)

Eteisellehän meidän ei alunperin pitänyt tässä vaiheessa remonttia tehdä vielä mitään. Minä sitten kuitenkin menin ihastumaan keltapalloiseen tapettiin ja tilasin yhden rullan tuunauksia varten. Lopulta rulla lätkittiinkin eteisen seinään erään aamun päähänpistona ja nyt täytyy tilata toinen rulla, jotta saadaan loppukin seinä tapetoitua. Vitsi, miten aurinkoinen vastaanotto eteisessä nyt onkaan. Tuo pallotapetti on todellinen hyvän mielen tuoja!


Voi siis sanoa, että remontin etenemisessä on ilmennyt viikon sisään pari suunnittelematonta muuttujaa ;)

Jossain asioissa on kuitenkin pysytty suunnitellussa. Poikasen huoneen toista isoa seinää koristaa nyt ötökkätapetti. Mieheni tapetoi koko seinän aluksi Tapettitehtaan makulatuuritapetilla, jonka jälkeen ötökkätapetista leikattiin ainostaan tuo ötökkäkuvio paperitapetin päälle. Siten emme tukahduta vanhoja seiniä kuitutapetilla, vaan seinässä on tuota ötökkätaulun kohtaa lukuunottamatta hengittävä paperitapetti. Allaolevasta kuvasta ei oikein käy ilmi ötökkätaulun mittasuhteet, kyseessä on siis kuitenkin suurempi kokonaisuus kuin mitä kuva antaa ymmärtää.


Myös kuisti ja rappukäytävä alkavat olla viimeisiä listoituksia, kukkalautoja ja lattioiden paikkamaalauksia vaille valmiita.

Yläkerran käyttöönotto on edennyt huomattavasti suunniteltua hitaammin. Mutta kun remppaa tehdään lapsiperheen ehdoilla, niin eihän sitä valmista voikaan järin nopeasti kolmen pienen lapsen perheessä tulla. Hitaasti hyvää tulee ja niitä muuttujia matkan varrelle mahtuu varmasti myös jatkossakin... :)


20 kommenttia:

 1. Niin ahkeria ja reippaita ootte! Tosi onnistuneet muutokset nuo: perhostapetin sininen on ihanan raikas - ja eteisen keltaiset pallot, pienet auringot, mäkin haluuun!! Nimim. Kotiseinien väri beessi ja valkoinen, ne turvallisen tylsät ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Välillä täytyy reippailla... Beessissä ja valkoisessakaan ei ole kuules mitään vikaa :) Niihin voi sitten oman mielensä mukaan yhdistellä monen moisia värejä tekstiilien kautta.

   Poista
 2. Huokailen täällä ihastuneena ja sydän läpättäen :D Uskomattoman ihania huoneita ja tuo keltainen pallotapetti ihan yliveto,mahtava valinta!!

  VastaaPoista
 3. Ihanalta näyttää! Välillä vaan pitää tehdä pikaisia päätöksiä ja muutoksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Todellakin ja lopulta tämä päätös tuntuu just siltä oikealta - näinhän nämä asiat pitivätkin mennä.

   Poista
 4. Ihania projekteja! Teidän koti näyttää kuvissa ihan mahtavalta =)

  VastaaPoista
 5. Niin kaunista! Tuo sininen tapetti on todella kaunista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on kyllä kaikessa sinisyydessäänkin kaunis :)

   Poista
 6. Kyllähän se niin on, jos tekee vähän "sinnepäin", niin pikkuasiat alkavat ajan saatossa häiritä tosi paljon.
  Tuokin perhostapetti on ihana ja pallotapetti on niin pirteä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Joskus toivoisi, etteivät pikkuaisiat niin pistelisi silmään. Itseäni häiritsee aina se tieto, jos "jostain ei pitänyt tulla ihan tuollainen..." ;)

   Poista
 7. Ihania tapetteja ja aivan mahtavan rohkeasti yhdistelette värejä ja kuoseja! Hyvä, hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Kiva, kun kävit kommentoimassa, niin löydän minäkin tieni sinun blogiisi :)

   Poista
 8. Moi vaan Vuohenlinnasta, on niin tutun näköistä ja -oloista meininkiä, että piti alkaa lukijaksi ;D! Kolmen pienen kanssa täälläkin vanhaa taloa remppaillaan hissukseen ja mm. meidän kohtatehtäviin uusiin yläkerran portaisiin tulee juuri tuota Kukkaruutu-tapettia! Oon jo hommannu pötköt aikoja sitten, kun se tapetti jatkuu keittiöstä portaikkoon. Ja harmaat lautaportaat tulee kans :D. Olipa hauska nähdä omaa visiotaan valmiina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi moi! Oho, jopas sattuikin :) Täytyy siis ehdottomasti käydä kurkkimassa blogissasi. Mahtavaa, kun jätit puumerkkisi ja tervetuloa vaan lukijaksi.

   Poista
 9. Voi mitä kaikkea ihanaa sä jälleen kerran remppaat! Teidän talo pitäis _niin_ nähä livenä, ehkä jonain pvänä...? :)

  Ps. Ötökkätapetti aiheuttais kyl mulle painajaisia, mä saan sydämentykytystä kaiken maailman otuksista, esim ojissa lymyilevistä kilpikonnista :D

  Stiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta tervetuloa vaan visiitille! Eipä tähän ole tuolta motarilta pitkä matka poiketa ohikulkumatkalla - saa toki varta vastekin tulla ;)

   Enpäs ole tullut ajatelleeksi tuota ötökkäkammoa... ;) Tosin meidän E ei paljoa ökkömöttiäisiä kahvahda, päinvastoin on aina kaikki innoissaan ottamassa käteensä.

   Voi eiii, mä en unohda tuota kilpparijuttua myöskään ikinä! Teidän isä tuli vielä taskulampulla tarkistamaan tilanteen ja kaikkea :)

   Poista
 10. Hieno ratkaisu vaihtaa tapetti- kerralla pitää saada mieleistä! Kiva idea tuo ötökkätapetti. Joskus on noissa muovitapeteissa tosi kivoja kuvioita, mutta niitä kun ei tosiaan pysty näissä talovanhuksissa käyttämään. Voisi siis leikata mieleiset kuviot ja tapetoida sitten hengittävän paperitapetin päälle.
  Nostan hattua ja kumarran syvään, kun remontoitte kolmen mussukan kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Tapettivalikoima on paperitapeteissa suppeahko verrattuna noihin kuitutapetteihin - välillä huomaa huokailevansa jonkun ihanan kuosin perään. Mutta niitä voi sitten käyttää vaikkapa tuunaustarkoitukseen ja sisäseiniin tai tosiaan leikellä kuten kävi ötököiden kanssa.

   Meidän remppatahti ei kyllä päätä huimaa - johtuen juurikin kolmesta mussukasta :)

   Poista