25.6.2013

Alakerran uusia tuuliaPitkästä aikaa täällä! Annoin kameran räpsyä ja otin talomme alakerrassa vielä yhden kuvaussession uuden lattian ja parin huonekaluprojektin valmistumisen inspiroimana. En vieläkään ole toipunut siitä, kuinka valoisaa kodissamme nykyään on tuon uudistetun lattian ansiosta :)

Jo ikuisuusprojektiksi ristitty astiakaappikin sai vihdoin uuttaa maalia pintaansa. Kauan emmin ja arvoin, että millä värillä ja miten sen maalaisi. Lopputulos oli ehkä vähän tylsästi valkoinen, mutta jätin ovien puuleikkauksiin näkyviin kaapin autenttista pintaa - usean maalikerroksen alta paljastunutta turkoosinvihreää. Ihan täysin valmis kaappi ei ole vieläkään. Ei kerrota kennellekään, että kyljet ja sisuskalut ovat edelleen maalaamatta...

Kävin myös viime viikolla ystäväni miehen mummolassa tutkimassa nurkkia. Tuo mummola on ollut asumattomana jo 1980-luvulta asti. Tuolta reissulta löytyi nurkkiimme monenlaista wanhaa aarretta. Aarresaaliiseeni kuului tuo kuvissa näkyvä ruokapöytä, pieni naulakko sekä muutama tuoli.

Naulakko on alkuperäisessä värissään, mutta pöydän ja tuolien kirkkaansininen maalipinta peittyi jo uusilla maalikerroksilla. Tikkurilan värikartasta (klik) otin kokeiluun lisää uusia herkullisia sävyjä, tällä kertaa sudin tuoleihin seuraavia maalisävyjä: Harso, Aaloe ja Hyasintti. Pöydän väriksi valikoitui komerosta aiemmilta maalauskerroilta tuttu Chai.Samaiselta "mummolareissulta" löysin myös mm. hauskoja Leppäkerttu-pelikortteja, suuria lusikoita, emalikulhoja, pesukomuutin sekä sorvattuun kynttiläjalkakokoelmaan täydennykseksi jalallisen kynttiläalustan pöytäkynttilöille. Ihana paikka, ihania aarteita ja ihana ystävä, kun ajatteli minua ja viehtymystäni vanhoihin aarteisiin - terveisiä vaan sinne! :)

Olohuoneessa tai peräkammarissa - niin kuin talomme entiset asukkaat huonetta kutsuvat - on myös laitettu nurkkia uuteen uskoon. Jokin aika sitten Facebook-kirppikseltä hamstraamani tietokonekaappi (klik!) kävi lävitse pienen muodonmuutoksen. En osannut päättää kaapille väriä, joten toistaiseksi kaappi komeilee pohjamaalissaan. Ovien yksityiskohtina on vanhempieni wc:n tapetti, josta sain jämärullat tuunauksiani varten. Tämä Borås-tapettihan oli taannoin harkinnassa myös meidän wc:n kaunistukseksi (klik!). Vetimet kaappiin löytyivät talomme ulkorakennuksesta, josta olen kaivanut esiin laatikollisen vanhoja kahvoja, koukkuja ja lukkopesiä.
Yläkerrassa ja kuistilla on paukuteltu paikoilleen viimeisiä listoja ja ripusteltu seinille jo taulujakin. Tämä on jo niin iso etappi remonttisavotassamme, joten seuraavalla vienkin teidän tutustumiskäynnille yläkerran huoneisiin.

9 kommenttia:

 1. Onpa teillä kaunista! Tykkään ihan valtavasti! Yläkerran kuvia odotellessa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Lisäkuvat yläkerrasta ovat työn alla, pieni kurkitus uudessa postauksessa :)

   Poista
 2. Oi kuinka kaunista kertakaikkiaan :)

  VastaaPoista
 3. No oottepas paljon saanu aikaan! Ja lattiatkin, hyvä idea ja vielä parempi lopputulos! Olen samaa joskus miettinyt meidän olkkariin, se kun valitettavasti on aika loppupäässä remonttilistalla mutta on noita kohteita niin paljon työn alla koko ajan, että mies ei näihin silmänlume-remontteihin ala energiaansa pistämään. Mä saan maalata sen minkä maalaan mutta en maalaa kun en ehdi kun lapset on koko ajan seurana! Eteinen tuossa odottelee vuoroaan...Ja mahtavan aarrereissun oot saanu ystävältä, nauti uusista silmän iloista kesän valossa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pistettiin nyt vähän höyryten, mutta loppukesä kuluukin sitten vähän lunkimmin :) Rempassa on kyllä hankalaa välillä tuo priorisointi, kun vähän joka nurkka vaatisi fiksausta. Mutta pikkuhiljaa ja lastenhoidon ohella touhuten täälläkin tapahtuu. Tuon meidän yläkerran piti valmistua jouluna 2010, joten "ei ihan" pysytty alkuperäisessä tavoitteessa ;-D

   Poista
 4. Ihana ystävä sulla!
  Tuo pöytänurkkaus näyttää niin hyvältä! Siinä on kaikki kohdillaan.
  Tietokonekaappi koki huikean muodonmuutoksen, ihana tapetti ja vetimet.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kivoista kommenteista, ihanat naiset!

  VastaaPoista