14.6.2013

Lattiaprojekti


Parkettien maalaaminen on kaikista hulluin ja samalla paras idea, mitä olen saanut kodin sisustamiseen ja remontoimiseen liittyen. Aika kauan jouduinkin ympäripuhumaan miestäni tähän projektiin ja kaivelemaan netistä esimerkkejä "muista hulluista", jotka ovat moiseen ryhtyneet. Nyt kumpikin olemme niiiiiin tyytyväisiä siitä, että toteutimme tämän projektin.

Kaikki luonnollisesti alkoi siitä, että mööpelit oli kannettava pois tieltä. Onneksi talostamme ja autotallistamme löytyi kivuttomasti väliaikaiset sijoituspaikat kaikille huonekaluille. Eihän tällainen väliaikainen "muuttokuorman" tekeminen ollut lainkaan kivaa, mutta uudistetun lattian kiilto silmissä hommasta selvittiin.

Seuraavaksi mieheni hioi lattian. Ajatuksena oli tehdä ainoastaan kevyt pintahionta, mutta kyllä se taisi ihan kunnon hionta olla ainakin työtunneista päätellen. Sen jälkeen maalattiin yksi kerros telalla, välissä vuorokauden kuivuminen ja perään toinen kerros pensselillä. Tämän jälkeen annoimme lattian rauhassa kuivua sunnuntaista keskiviikkoon, jolloin vasta kiikutimme huonekalut takaisin paikoilleen.

Lattian pitäisi saavuttaa lopullinen kovuutensa vasta kuukauden päästä, joten siihen saakka yritän hieman varjella lattiaa suuremmilta kolhuilta. Tätä silmällä pitäen muun muassa huopatassutin jokaisen mööpelin ennen kuin ne kannettiin takaisin paikoilleen ja takavarikoin hetkeksi Poikasen potkuautot :)

Sävyksi poimimme Tikkurilan lattiamaalikartasta vaaleanharmaan sävyn numero 2115 (klik!).  Ihan uskomatonta, kuinka paljon valoa harmaa lattia toi kotiimme! Alkuperäinen lattiahan oli tammiparkettia, joka on asennettu taloomme käsittääkseni 70-luvulla. Nyt maalikerroksen päälleen saaneena lattia muistuttaa kyllä erehdyttävästi ihan tavallista maalattua puulattiaa ja siten sopii kuin nenä päähän tällaiseen talovanhukseen.

En voisi olla tyytyiväisempi ja suosittelen tätä samaa hulluutta lämpimästi muillekin ajatuksen kanssa painiskeleville :) Alla muutamia räpsyjä. Oli muuten haasteellista ottaa kuvia lattiasta, varsinkin kun kämpässä vallitsee vielä epämääräinen kaaos kaiken mööpelirumban jälkeen...4 kommenttia:

  1. Voi vitsi miten upealta lattia näyttää! Näyttää kyllä ihan lautalattialta.

    VastaaPoista
  2. Upea lattia...kyllä kannatti maalata...:)

    VastaaPoista
  3. Kiitos kehuista! Siitä tuli kyllä parempi kuin uskalsin toivoakaan - taidan olla ihan lovena tuohon lattiaan :)

    VastaaPoista